Sew Along "Zo Geknipt" Recepten van Maart

En toen was het alweer Maart en de derde maand van de Sew Along! We zagen al heel wat mooie, creatieve, bijzondere en allemaal verschillende Zakdoekdozen, Zwemtassen, Herbruikbare Tasjes en Picknickkleden voorbij komen!

Deze maand zijn de Boekenkaft en de Schoudertas aan de beurt... Wat maakte ik ervan?:Recept 17 Boekenkaft
Voor aantekeningen tijdens het naaien van al mijn projecten gebruik ik een notitieboek. Maar buitenkant is saai donkerblauw. Ideaal dus voor een boekenkaft. Om toch even wat aparts er mee te doen heb ik een borduurpatroon geborduurd op de stof met een design van Urban Threads.

Als stof gekozen voor een taupe kleurige babycordrib waar ik laatst een broek van maakte. Deze stof heb ik wel verstevigd met vlieseline en omdat het iets rekbaar was en ik er op wilde borduren.
Bij het naaien was het een kwestie van goed lezen. Daar mijn afmetingen anders waren als in het boek heb ik de notitie op blz 141 gevolgd; hoe een kaft op maat maken.
Om de naden en de hoekjes mooi af te korten heb ik mijn kartelschaar gebruikt. Dit werkt uitstekend.

Recept 27 Schoudertas met verzonken rits
Ik denk de meest gewilde recept en topper uit het boek Zo Geknipt en ik ben ook erg nieuwsgierig naar jullie variatie's. En ik maakte er al drie!
Voor Sinterklaas al twee schoudertassen als kado.


Omdat het zo'n handige tas is voor op vakantie en uitstapjes doordat er veel ruimte in zit maar toch licht is van gewicht, wilde ik de tas ook voor mezelf maken. 
Eerst was er de keuze voor de stof. Ik had bij Suz-designer stoffen 4 lappen stof uit de Dutch Love serie van de Hamburger Liebe besteld. Maar van welke ga ik nu de tas maken? 1 of meerdere? Uiteindelijk voor 1 stof gekozen, met bij de verdiepte ritssluiting toch voor de grap een ander stofje. De voering gewoon een uni-kleur roze.
Volgde wederom trouw de beschrijvingen in het boek, haperde even bij punt 6, maar na check van de errata was dat ook opgelost! Maakte mijn eerste paspelband en dat was appeltje-eitje. Dat ik dat niet eerder aandurfde! Met behulp van de ritsvoet ging het zo gemakkelijk!
Voor de Dutch Love tas had ik echter bijpassende paspelband gekocht. Deze gekochte paspel is wat dunner dan de zelfgemaakte en met het ritsvoetje bleef ik het originele stiksel van de paspelband zien. Daarom met voetje 10C: smalle kantvoet met middengeleider nogmaals doorgestikt en nu kwam ik met mijn stiksel wel dicht tegen het koord aan.
Voetje 10C
Daarna ook met voetje 10C kaarsrecht langs de paspel doorstikken
De schouderband maakte ik verstelbaar, dat vind ik fijner dragen. Zo kan de tas dwars over gedragen worden. En de delen 5 voor de verzonken rits heb ik verstevigd met vlieseline zodat de rits iets makkelijker open en dicht zou gaan. Aan de rits geen knoop maar een hartvormig sleutelring.
Als extra heb ik een sleutelhanger in de tas gemaakt, zodat ik mijn sleutels altijd direct kan pakken en niet los door de tas heen zweven.

De binnenzakken zijn ook van het andere stofje, zie ik sneller waar de zakken zitten.
Passend bij de tas heb ik met een ander stofje uit de Dutch Love Green serie een Cover gemaakt voor mijn e-reader. Eigenlijk ook een soort boekenkaft! Hiervoor heb ik als basis padding gebruikt. Dit is foam materiaal waar de bh cups mee wordt gemaakt, maar ook voor camerahoesjes e.d.
Ik heb met vliesofix aan de buiten en binnenkant de stoffen geplakt en afgewerkt met een zelfgemaakte biaisband met de Tapemaker van Clover. Hierbij voer je een reep stof door de tapemaker en met de strijkbout strijk je automatisch de randen om. Door hem nadien dubbel te vouwen en te strijken krijg je je eigen biais band.

Is er belangstelling voor een Tutorial over het maken van zo'n E-reader hoesje?? Laat het even weten, bij voldoende belangstelling maak ik er eentje!Creatieve Groet,
Tialda

Reacties

 1. Mooi geworden Tialda!!! Leuk extraatje, die sleutelring.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een vrolijke tassen. Ook de kaft is erg mooi. Een borduurmodule voor mijn naaimachine blijft hoog op mijn verlanglijstje staan, zeker als ik jouw borduursels zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tialda wat een prachtige productie.
  Super mooie stofjes en zo mooi bij elkaar gecombineerd.
  Het is ook zo netjes afgewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schitterende tassen. Dit is zeker een topper!

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig mooie tassen .
  Om jaloers op te worden.
  gr bets

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een reactie achterlaat!