Jasje Salt Water

Van de week een jasje voltooid. Deze past bij de Salt water rok die ik eerder maakte.
Het patroon is zelf getekend op basis van mijn nieuwe maten. Als voorbeeld gebruikte ik een afbeelding van een jasje uit de Knip van September, waar ik nu geen plaatje van heb :-( De kraag is apart, een soort opstaande boord met revers.
Er moet nog wat aangepast worden in het basis patroon. Nog te veel ruimte in de rug. Verder zit het jasje prima.
Het is een dunne joggingstof die ik op de Markt in Uden heb gekocht. Terwijl ik de patroondelen op stof aan het leggen was kwam ik erachter dat er verkleuringen in de stof zaten. Het was even puzzelen om het mooi uit stof te krijgen. Eenmaal geknipt bleek ik de verkleuring in de stofvouw niet te hebben gezien. Aaarggh! Er liep dus een lichte streep middenachter over het rugpand. Gelukkig bleek tijdens het afpassen dat ik ruimte op de rug had (holle rug) waardoor ik een valse naad kon maken middenachter. Zodoende de verkleuring weggewerkt. 
Maar daar bleef het niet bij. De nieuwe stoomstrijksysteem van Tefal bleek zo nu en dan bruin water uit te stoten. Net op het moment dat ik de middenachternaad aan het strijken was! Grrrrrrr, wilde hem bijna in de vuilnisbak gooien! De Tefal strijksysteem is inmiddels terug naar de fabriek na eerst twee maal naar fabrikant terug te zijn geweest. Er komt nu een weer Philips Stoomstrijksysteem! Daar krijg je tenminste goede service, mocht er iets aan de hand zijn.
Met azijn heb ik de verkleuringen grotendeels weg gekregen, alleen als je het weet zie je het.
Nu ben ik wel weer blij met mijn Jasje.

Reacties

 1. Mooi jasje, Fijn dat je de verkleuring op het achterpand nog hebt kunnen wegwerken. Mij is verteld dat dat bruine water kalk of oud water is in de slang van het waterreservoir naar het ijzer. En dat ik het reservoir dus moest laten leeglopen en opnieuw moest vullen. Ik begin met jou verhaal hier nu toch aan te twijfelen ...

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch maar goed dat je volgehouden hebt, want het is een prachtig jasje geworden. Mooi ook met die kraag zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ondanks alle tegenslag een mooi jasje waar zal je veel plezier van zal hebben.
  gr bets

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Idd een mooi jasje. Past perfect bij je rok. Heb je in de kraag het zelfde stofje gebruikt als in je rok? Kun je geen borduur maken over de verkleuring heen?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een reactie achterlaat!