donderdag 2 januari 2014

Terugblik en vooruitzichtEn toen was het al weer 2 januari....
Tijd om even terug te kijken..................................... en om vooruit te kijken.....
2013 was een productief en creatief jaar. Vele creatie's en projecten kwamen onder mijn handen vandaan. 

Begin van dit jaar ben ik gestart bij een andere Modevakschool, mooie gelegenheid om mijn basis patronen weer eens opnieuw te tekenen en op basis daarvan heb ik al weer enkele kledingstukken gemaakt. De komende periode staan twee jasjes op het programma. Daarna wil ik met een goed passend broekpatroon aan de slag.
Dress Paris
Bij dezelfde modevakschool volgde ik al mijn Lingeriecursussen en al enige jaren volg ik daar maandelijks de open lessen Lingerie. Met als doel ons meer te verdiepen in het Zelf Lingerie Maken. Zo maakte ik afgelopen jaar een hemd met inpandige bh, een bandeau bikini en momenteel ben ik bezig met een body met een iets andere plek voor de sluiting. 
Voor het komende jaar wil ik het Rijgkorset nog eens tekenen volgens een iets andere basis opzet. Vervolgens ook maar weer eentje maken!

Samen met Jos en mijn moeder heb ik een cursus leren tas maken gevolgd by Patrizz, en Oh wat was dit leuk!!! Een prachtige tas aan overgehouden en inmiddels nog twee andere clutch-tassen gemaakt. Met een clubje dames al een keer samen afgesproken en samen leren tassen genaaid. Ook dit jaar hoop ik een tas van Leer te maken! 

Dit jaar stond ook geheel in het teken van de Sew Along die ik samen met Jos had georganiseerd over het boek "Zo Geknipt" van Sanne en Riet. Dit was een groot succes, vele dames werden hierdoor geïnspireerd en maakten diverse recepten uit het boek. Elke maand maakte ik een of meerdere recepten uit het boek. Maar naast de creatie's uit het boek maakte ik het afgelopen jaar ook nog eens diverse tassen en etui's en hoesjes als kadootjes, opdrachtjes etc. Ook maak ik steeds minder gebruik van bestaande patronen, maar teken ze steeds vaker zelf.

Dan heb ik nog de borduurmodule, dit jaar iets minder vaak van stal geweest. Wat leuke shirtjes voor mijn nichtje geborduurd, handdoeken en andere dingen en natuurlijk mijn Salt Water Project.
Komend jaar wil ik de borduurmachine weer wat vaker inschakelen bij gecombineerde projecten. 

Afgelopen najaar ben ik begonnen met het Bloggen voor Textielstad en komend jaar hoop ik diverse blogberichten daarvoor te kunnen schrijven.

En eind januari gaan we weer beginnen  met het naaien voor de Udense Musical.
Elke week komen we 1 avond bij elkaar waar we met een groep dames ( 11 a 13 personen) de kostuums voor de Musical in elkaar naaien. De vorige keer heb ik vanuit mijn Lingerie achtergrond vele mooie kostuums mogen naaien voor een nachtclub scene. Benieuwd wat voor kostuums het voor dit jaar worden. In november 2014 zijn de voorstellingen.
        

En sinds kort ben ik aan de haak!
Inmiddels heb ik na de kerstdagen mijn eerste haakproject afgerond! De sjaal is klaar en is prachtig geworden!
Colsjaal
Mobieus
Gelijk ben ik met een volgende sjaal begonnen, met ongeveer hetzelfde patroon, van een ander kleur en merk garen waarbij de kleur een langzamer verloop heeft.

Morgen start de CAL2014 een Haak Sew Along waarbij je elke week een paar strepen haakt van wisselende patronen en na 40 weken dit uiteindelijk een deken wordt. Lang heb ik getwijfeld of ik hier aan mee zou doen. Want wat moet ik met zo'n deken..... Maar kan de deken altijd aan een goed doel doneren als ik het niets vind. En ondertussen is het wel leuk om op die manier met haken bezig te zijn en gaandeweg nieuwe steken te leren. Inmiddels garen en haaknaalden gekocht, welke binnenkort door Tante Post worden gebracht en dan kan ik ook aan de slag!

Hopelijk wordt 2014 net zo'n productief en creatief als het afgelopen jaar! 
Op een jaar met veel stikplezier!

Lieve groet
TIALDA


3 opmerkingen:

 1. Hoi Tialda, nog de allerbeste wensen voor 2014, dat het maar een mooi, goed en creatief jaar mag worden. Aan je voornemens ligt het in ieder geval niet, leuk dat je ook door het haakvirus bent besmet! Altijd leuk om mee te doen en alle vorderingen te bekijken.
  Groetjes, Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allereerst een goed 2014, met vele mooie uitdagingen.
  Gaat zo te zien wel goed komen.
  Je hebt afgelopen jaar veel mooie dingen gemaakt, kun je altijd fijn op terugkijken.
  groetjes Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Tialda, leuk dat je mee doet!!
  Ik heb je aan mijn leeslijst toegevoegd
  Veel plezier met haken
  Groetjes Tertia

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!