DIY Deo en Tandpasta

Van jongs af aan heb ik mij geintereseerd in kruiden en aromatherapie. Heb zelfs curcussen gevolgd om Aromatherapeute te worden, alleen geen diploma gehaald. Gebruik het regelmatig in en om huis, vooral tea tree ( gorgel maar eens met water met 10 druppels tea tree als je keelpijn hebt, de volgende dag is je keelpijn weg), lavendel, citroen en munt worden hier veel gebruikt. Vroeger maakte ik mijn eigen shampoo, douchegel, massage olieën en bodylotion, maar dat is er de laatste jaren om diverse redenen bij gebleven.
Het laatste jaar ben ik me steeds meer aan het verdiepen in koken zonder pakjes en zakjes en nu in toenemende maten zonder kunstmatige toevoegingen, e-nummers, tarwe etc. En daar voel ik me al een stuk beter bij. 
Op het internet en bloggersland volg ik diverse mensen die op dezelfde wijze hier mee bezig zijn. En daar doe ik natuurlijk weer ontzettend leuke ideeën op, waarbij mijn oude hobby om zelf mijn eigen schoonheidsproducten te maken zonder al die chemische toevoegingen ook weer gaat kriebelen. Afgelopen weken alle ingrediënten en benodigdheden verzameld en vandaag een DIY Tandpasta en DIY Deo gemaakt. Het is snel gemaakt! Kleine hoeveelheden want zonder toevoegingen is de houdbaarheid natuurlijk kort.
Via de site Aromatherapie ontdekte ik het tandpasta recept. Heb er als extra de aloë vera gel bijgedaan omdat ik die standaard in huis heb.


Er zit ook zout in het tandpasta recept, ik gebruikte bovenstaande op de foto.

De weckpotjes tikte ik bij de Xenos op de kop

Op Retrovrouw  zag ik het recept van de deodorant.Beide recepten maken gebruik van kokosolie en baking soda.

Ze staan nu in de koelkast op te stijven want met deze temperaturen is de kokosolie vloeibaar.
Nu nog gebruik er van maken en ervaren of het werkt. Jullie horen van mij!


Reacties

  1. Ff ff wennen aan het idee, maar waarom eigenlijk niet? Ben heel benieuwd naar je ervaring met je nieuwe DIY producten!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een reactie achterlaat!