dinsdag 29 juli 2014

DIY Muesli repen en Zaden crackers

Vandaag nog een DIY dagje. Omdat een mannetje onze schoorsteen opknapt kon ik me niet terugtrekken op mijn naaiatelier, want moet een beetje in de buurt blijven.
Mooie kans om weer eens zelf Mueslirepen en Crackers te maken. Beide heb ik al paar keer eerder klaargemaakt en smul er elke keer ontzettend van. 

De suikervrije Muesli reep recept haalde ik hier vandaan. 
Ipv amandelen en walnoten heb ik er paranoten ingedaan, ipv rozijnen cranberriebessen, sesamzaad had ik helaas niet in huis ( aanvullen dus). Kokos vind ik niet zo lekker dus dat heb ik gelaten. Zo zie je dus dat je zelf erg kan varieren en je eigen lekker muesli reep kan maken. 
Ook dit is niet veel werk ( meer werk aan opruimen en schoonmaken :-( ) Ook nu maakte ik maar een kleine hoeveelheid omdat het zonder toevoegingen niet lang houdbaar is. Dat los ik op door de repen in bakpapier te rollen en in te vriezen. Op het moment dat ik op pad ga pak ik er een of twee uit de diepvries en zodra ik trek krijg eet ik zo'n lekkere gezonde mueslireep op! Geen suikerdip daarna dus geen snaaihonger!Het recept voor de Crackers haalde ik hier ( http://puurenlekkerleven.blogspot.nl/2012/05/crackers-met-pit.html ) vandaan. Daar kun je ook lezen waar al die zaden goed voor zijn 😉.
Ook hier gebruikte ik weer wat ik in huis heb. Inmiddels wel een goed gevulde la met al die gezonde 
ingrediënten. Ik heb de chips la er voor opgeofferd.... Die komen toch niet meer zo veel in huis.
Het was de eerste keer dat ik dit recept gebruikte, andere keer had ik een ander... 
Op mijn Pinterest pagina (  )met gezonde recepten heb ik er een aantal verzameld.
Eitje in een kom mixen, kokosolie erbij, zadenmengsel maken en erbij gooien, doorelkaar roeren, op de bakplaat en hup de oven in. Het is echt niet veel werk!
Ik heb de helft van de genoemde porties genomen, dat zijn voor mij al genoeg crackers. 

Zo de oven in.....
En zo er weer uit

Vervolgens nog courgettesoep gemaakt, want had een hele grote courgette gekregen en met dit warme zweterige weer is het goed om wat soep/bouillion binnen te krijgen voor je vocht huishouding.
Smaakte heerlijk samen met een zelfgemaakte cracker met wat geitenkaas!Het was op deze zomerse dag wel warm in de keuken... Gelijk een goede test voor de deo die ik gisteren zelf had gemaakt en vanochtend op had gedaan... Nog geen zweetgeur te bekennen! ( heb ook nog stofgezuigd en gedweild = zweten!)

2 opmerkingen:

Leuk als je een reactie achterlaat!