FantaZie Jurk


Zoals jullie weten Blog ik sinds enige tijd voor Textielstad En op een dag midden in augustus lag er een envelop op de deurmat van Textielstad met daarin een staaltje van een wollen stof genaamd FantaZie.  Of ik daar iets van wilde maken?
Het staaltje stof vond ik prachtig, mooie kleuren, beide zijden te gebruiken en de wol voelde heerlijk aan. Ik moest gelijk aan een jurk denken en heb dit aan Textielstad laten weten en al snel lag er een pakketstof in huis.
In de tussentijd in mijn hoofd druk bezig geweest wat ik wilde maken. Een tijd geleden had ik een patroon getekend met mooie deellijnen die ik hier prima voor kon gebruiken. In eerste instantie ging ik uit van een compleet wollen jurk met voering. Maar al gaandeweg het denkproces leek me dit te saai.  Zodoende kwam ik op het idee om aan de zijkanten en voor de mouwen een andere kleur en stof te gebruiken.  Al zoekende werd dit een petrol-kleurige iets dikkere variant van Punta Roma stof. De wollen stof is aan beide kanten te gebruiken. Aan 1 kant een duidelijker zwart ruitje, aan de andere zijde een wat vagere ruitjesmotief. Deze laatste kant vond ik het mooist te combineren met de Petrol-kleurige stof.
Om tot een definitief ontwerp te komen maakte ik een toile, waarmee ik mijn paspop heb aangekleed en waarop ik de deelnaden voor de zij panden met een stift op ben gaan tekenen. Al spelende met de lijnen kwam het tot een uiteindelijk ontwerp.


De laatste tijd maak ik steeds vaker een toile van het te maken kledingstuk. Het is even meer werk, maar het komt de pasvorm en het uiteindelijk model wel ten goede.  Zo merkte ik bij deze toile dat mijn schouderrand van het achterpand van mijn rug afstond. Door een coupenaad in te spelden en deze uiteindelijk op het patroon in de deelnaad te verwerken sluit het nu beter aan.
Omdat het een wollen jurk is heb ik deze gevoerd. Ook de mouwen heb ik gevoerd maar heb hier wel over getwijfeld of ik dat zou doen. Voor de stof Punta Roma hoeft het niet.  Wanneer tijdens het dragen blijkt dat de voering niet fijn is, kan ik het er zo weer uithalen. Beter mee verlegen dan om verlegen.Daar ik nog wat stof over houd, ik gebruikte door de petrol Punta di Roma zijpanden en mouwen minder stof dan in eerste instantie bedacht, wil ik nog een bijpassende tas maken.

Erg blij met mijn geslaagde FantaZie jurk, een echte ”Gestrikt by Tialda”

Op de Blog van Textielstad kun je zien wat andere dames van het stofje hebben gemaakt!

Reacties

 1. Ik vind het een hele mooie jurk. Grappig om te zien wat verschillende kleurcombinatie's met een stof kunnen doen. Het petrol kleurtje maakt de jurk lekker fris. Hij staat je erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig gedaan! Die kleuren staan je heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een pachtige jurk. Erg leuk om te zien hoe je tot het uiteindelijke ontwerp bent gekomen. Sind ik zelf teken maak ik ook vaker een proefmodel, het is inderdaad wat meer werk maar het eindresultaat is er ook naar.

  Groeten van Janny.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie jurk. Leuke combinatie van petrol met de wol. Verrassende combinatie.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed van je! Prachtige jurk! De kleurencombinatie goed gekozen! Lijkt me heerlijk zo handig te wezen, maar naaien is helaas niet mijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk hoor, ook leuk om je denkproces te volgen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Te gekke jurk is dit geworden, handig om eerst een proefmodel te maken.
  Wat ik me afvraag: maak jij vaker hetzelfde model, gebruik je het patroon hierna nog vaker...ik vraag dit omdat ik zelf altijd erg leuk vind om iedere keer iets nieuws uit te proberen. Tegenwoordig maak ik wel meer gebruik van mijn basispatronen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige jurk is het geworden (zou m zo willen dragen!) en mooi hoe je zelf de belijning hebt gemaakt op je patroon. Mijn tas erbij en je outfit is helemaal af :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. mooi! een applausje is hier op z'n plaats ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waw, wat een prachtige jurk Tialda! Hij staat je erg goed, en de kleuren zijn prachtig! En wat een mooi poezenbeest zie ik op de foto'😃. Ook hier loopt een Birmaantje van ondertussen 9 maanden rond. Hij vindt het super als ik naai of haak, want dan gaat hij steevast achter alle bolletjes wol aan:-) Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een reactie achterlaat!