Project Ralph Rucci Jurk

Kort geleden maakte ik eindelijk mijn Project Ralph Rucci Jurk af! Dit was een pittig project, als we van te voren hadden geweten hoeveel (en moeilijk) werk dit was, waren we er waarschijnlijk niet aan begonnen! Maar nu de jurk eenmaal af is zijn we er toch ook wel weer heel erg trots op!
Samen met 2 mede cursisten (Janneke en Jacqueline) en onze lerares Henriette van de Modevakschool Henriette Strijbosch hebben we deze jurk gemaakt naar aanleiding van een Vogue Pattern 1381 van de Amerikaanse ontwerper Ralph Rucci. Janneke had dit patroon in April besteld en we vielen allemaal voor de mooie jurk met zijn aparte belijning. Zodoende kwam al kletsend het plan om de jurk gezamenlijk te maken. Ieder had wel een gelegenheid waarvoor deze jurk gemaakt kon worden.
Op 1 maart togen we met zijn allen naar Eindhoven om bij Harrie Bosch stof uit te zoeken voor deze jurk. Ik viel voor een lichte stof met pastel kleurige vegen erop.

De jurk hebben we op maat getekend, niet het originele patroon gebruikt. In mijn patroon zit uiteraard weer mijn links en rechts verschil in verwerkt. Wat weer een hele klus was bij het op stof leggen en de voering die in spiegelbeeld uit de stof gehaald moet worden. Ik laat tot op het laatst de patroondelen op de stof gespeld. Ook na het doorstikken van de passen. Want je raakt erg snel in de war!

Het aparte aan deze jurk zijn de passen met een volume tussenlaag die is doorgestikt met een stiksel. Dit was zeer veel en heel nauwkeurig werk! Ik heb er voor gekozen om dit met een paarse borduurgaren te doen voor een mooi contrast.
Het in elkaar zetten van de jurk was een flinke klus. Alle naden van de doorgestikte delen moesten met de hand op die delen worden vastgezet om het effect te krijgen van de volume.
Ben erg blij dat dit project nu klaar is!
Voorkant
Achterkant

Detail Achterzijde

Detail passen achterzijde
Detail mouw
Het centuurtje met strik is er ook met de hand opgezet.
Gestrikt!
Het is mij niet gelukt om de jurk "op tijd" af te hebben, ook omdat ik wat tussendoor projectjes had. Deze winter zal de jurk in de kast te komen hangen, maar volgend voorjaar en zomer hoop ik hem
vaak te kunnen dragen. De jurk zit heerlijk!

Vandaag samen met twee andere dames op de foto in onze jurken. Mooi hoe de jurk er anders uit komt te zien in een andere stof! Een jurk had ik al eerder op de foto gezet daar zij tijdelijk niet op de les zit.


Reacties

Een reactie posten

Leuk als je een reactie achterlaat!