Achter de schermen bij de Udense Musical "Wij komen tezamen"


Zondag 23/11 en Woensdag 26/11 zijn gesponsorde voorstellingen en staan niet op de poster. Donderdag 27 nov is er een extra voorstelling!
Heel rustig was het even op mijn Blog, gewoon geen tijd gehad om te bloggen. Al mijn tijd ging namelijk in de Udense Musical zitten!
Al sinds maart van dit jaar hebben we met een club van 13 dames twee keer in de week, onder leiding van Janneke Ludwig, kleding genaaid voor de Udense Musical. Erg leuk om te doen, gezellig en uitdagend. Er is heel wat kleding onder de naaimachine vandaan gerold.

Het was voor mij de derde keer dat ik meedoe aan het naaien van kleding voor de Musical. Zie o.a. deze blogposts van de vorige musical over een paar door mij gemaakte kledingstukken.
Dit keer mocht ik weer voor een aantal scene's de patronen tekenen en sommige ook maken. Voor een paar castleden heb ik kleding of een gedeelte van de kleding genaaid voor een of meerdere rollen. En voor 1 scene samen met Marja de rokken en t-shirts genaaid en na de doorloop weer helemaal veranderd....want ook dat hoort erbij. Dat gemaakte kleding toch niet in de musical komt of volledig veranderd moet worden omdat het toch niet in het plaatje past. Een kledingstuk wat ik heb gemaakt speelt een speciale rol in de voorstelling, daarover blog ik later meer....
Alle kleding werd op maandag avond doorgepast, afgespeld en waar nodig veranderd. Wat dat betreft was de locatie van ons naaiatelier ideaal, in dezelfde gebouw waar ook de oefenruimte van de castleden was, het oude PTTgebouw in Uden.
Aan het werk, Panoramafoto
Dit jaar bestaat de cast van de musical uit 50 man/vrouw. Dat is een hele grote groep. Naast het zelf fabriceren van de kleding hebben een aantal dames van de kledinggroep ook kleding uitgezocht bij de kringloopwinkel en Caritas. Voor een aantal scene's voldeed dit prima.

Tijdens de opbouw van de musical in Theater Markant te Uden was het onze taak om vanaf de plek waar we de kleding naaiden naar het Theater te brengen. Alles op naam verzamelen en in kledingzakken doen, zodat het schoon en netjes blijft. Om dan in het Theater de kleding in de juiste kleedkamer neer te hangen.

Dit ging met behulp van auto's, kleding rekken in de vrachtwagen en het laatste deel lopend met de supermarkt containers die wij als kledingrekken gebruiken.Op naar de achter ingang van het Theater.


Binnenkort deel 2

Reacties