Berichten

Berichten uit augustus, 2014 weergeven

Super Held Cape

Afbeelding
Tijdens een gezamenlijk kampeerweekje vroeg neefje Freek of ik een superheld cape voor hem wilde maken. Hij moest blauw worden....
Na wat gespeur op Pinterest vond ik een patroon wat me wel aansprak.
Maandag op de markt vond ik een mooi blauw stofje voor 1 euro de meter, woensdagavond nam ik een aantal maten bij Freek en donderdag fabriceerde ik de cape in elkaar.
Natuurlijk mocht een logo achterop niet ontbreken. In plaats van de superheld S maakte ik een F in Superhero style. Dit door een font te zoeken op internet en deze van het scherm over te trekken.

Met behulp van vilt en Vliesofix ontstond dit prachtige logo.

Freek heeft vandaag de cape opgehaald en is er erg blij mee!Gehaakte espadrilles

Afbeelding
Hopelijk krijgen we een mooie nazomer.....
Want heb gisteren mijn gehaakte espadrilles afgemaakt.
De zooltjes kocht ik bij Textielstad en de inspiratie deed ik op bij Haken bij Saar en Mien en bij Wolplein. Zoekend op internet en met een beetje hulp kwam ik het juiste patroon tegen. De bollen katoen kwamen uit mijn "mandje vol geluk" en zijn mijn lievelingskleuren....
Het patroon is gehaakt met naald 1.5, en moet strak gehaakt worden, wat ik niet te vaak en lang moet doen :-) maar uiteindelijk toch af gekregen.
Vind ze supergaaf geworden! Op een mooie nazomer!


My own Celeste

Afbeelding
En daar rolde gisteravond een leren tas onder de pas verworven "vintage" naaimachine vandaan!

Al een tijd geleden planden Jos en ik de 14e Augustus om samen weer leren tassen te maken. Ondanks dat ik me niet helemaal fit voelde, is het me toch gelukt om in 1 dag deze tas te naaien. Het is hier momenteel huize kuch en kech....
Het patroon komt uit het boek: "Mijn Tas" van de bloggers Elisanna en Fynn. 12 taspatronen in elk 2 varianten zodat er 24 tassen in staan.
 Zodra ik op hun blogs las dat er een boek aan kwam heb ik deze meteen bij Bol.com gereserveerd! Nu was het eindelijk zover dat we er een tas uit gingen maken. Ik had gekozen voor Celeste en dan in de kleine variant. Ik had behoefte aan een nieuwe niet al te grote handtas. In januari gingen we met een clubje dames naar de MaterialenBeurs FeedBag waar we leer en fournituren op de kop hebben getikt voor leren tassen.
Voor de Celeste heb ik gekozen voor een turquoise lap zacht soepel leer.

Voor de voering koos…

Een werkpaardje erbij

Afbeelding
Sinds febr/maart van dit jaar ben ik weer samen met een club dames aan het naaien voor de Udense Musical. De voorstellingen vinden in november plaats in Theater Markant te Uden.
Dit keer hebben we als Atelier lokatie het voormalig PTT gebouw in Uden. Deze ruimte delen we met de Solidariteitswerkplaats van Uden. Omdat zij ook naaimachine reviseren hadden Janneke en ik gevraagd of ze misschien ook leernaaimachines in hun collectie hadden.....
Dit omdat leer naaien met mijn Bernina 580 toch niet altijd even vlot gaat, zie mijn blogpost over het naaien van een clutch. Leernaaimachines hadden ze niet, maar volgens hun konden wij ook prima met een oude degelijk Pfaff leer naaien. Toevallig stonden er nog twee Pfaffs 260 in hun werkplaats. Deze naaimachine komt uit eind '50 en begin '60 en volgens de advertenties uit die tijd is het een semi industriële naaimachine. Dus dat beloofd wat!

Deze week de naaimachine opgehaald en een stevige poetsbeurt gegeven. Verder is hij door de werkp…

Bezoek aan Textielmuseum

Afbeelding
Op donderdag 31 July ben ik samen met Jos een dagje op stap geweest naar Tilburg. Al heel lang stond het Textielmuseum op ons lijstje. Maar nu hadden ze een tentoonstelling waardoor ik er nu absoluut naar toe wilde. Namelijk de tentoonstelling Artist Textiles, Picasso to Warhole. Een overzicht van 20ste eeuw stofontwerpen van wereld beroemde kunstenaars.  Op dit moment ben ik nog hard aan het nadenken over hoe ik mijn jurk voor de modeshow van modevakschool Cuppens Geurs in Nov. 2014 met het thema Mode en Kunst vorm zal geven. De jurk heb ik al getekend, alleen hoe zal ik het uitvoeren? Met welke stof? En hoe bedrukt? Of geborduurd? Ik kwam er nog niet uit, maar na bezoek aan Textielmuseum ben ik weer erg geïnspireerd en zie ik het resultaat al voor me!
Uiteraard ook de rest van de het Textielmuseum bekeken. Zeer de moeite waard. Zowel de tentoonstellingen als de oude machines uit de dekenfabriek en het Textiellab waar vandaag de dag nog steeds van alles wordt gemaakt. Van theedoeken,…