Paars zijden blouse

Na de wat bewerkelijke projecten van de afgelopen tijd had ik mezelf beloofd dat het wat gemakkelijker in elkaar mocht steken, mijn nieuwe project... Het tegendeel werd echter waar!
Het betrof namelijk een blouse van paarse zijde (uit Parijs)  waar ik ook de Chaneljas Chanelleke mee had gevoerd. En die zijde liet zich niet gemakkelijk afwerken.... Ook had ik een zeer bewerkelijke pas bedacht voor in de blouse.
Dus toch nog het nodige handwerk in de blouse, maar dat maakt me ook wel weer trots. Er zitten weer heel wat uurtjes werk in. Volgende project dan wat gemakkelijker?
Het patroon is zelf getekend naar aanleiding van inspiratie op Pinterest

De zijnaden heb ik afgewerkt middels Engelse naden
Voor de voor en achterpas heb ik eerst een groot stuk zijde bewerkt door middel van naadplooitjes en om en om dwarsnaden. Daarna de pasdelen en de manchetten eruit gehaald.
De zoom ging er pas goed in nadat ik elke stap had vastgeregen (drie keer)
De biezen en kraag en manchetten zijn aan de binnenkant met de hand er tegen gezet. Die biezen mogen de volgende keer nog wat regelmatiger, misschien aan de binnenkant toch beter de stiklijn aangeven.
De knoopsgaten maken gaat heel gemakkelijk met voetje 3A van Bernina, het is dan echt appeltje-eitje! De machine doet automatisch alle knoopsgaten gelijkmatig! Ook de knopen zaten er zo op met behulp van het knopenaanzet voet 18. Goed gereedschap is het halve werk en het compenseerde het andere handwerk een beetje.Nu nog een jurk voor bij Chanelleke, daar ga ik een bestaand zelf getekend patroon voor gebruiken.....

Reacties

 1. Het jasje en de blouse zijn beide prachtig geworden.
  Echte kunstwerken. Terecht dat je daar trots op bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van een "simpel" stofje heb je een bijzondere blouse gemaakt. Ik vind de details erg mooi. Die geven een sjieke en verzorgde uitstraling aan de blouse. En dan nu op naar een eenvoudiger project?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. P.R.A.C.H.T.I.G.! Wat een handwerk en wat een resultaat. Je hebt het jezelf niet makkelijk gemaakt nee, maar dan heb je ook wat. Mooi zo met die structuur.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een reactie achterlaat!