Met de nodige tegenslagen...
Na jullie een tijdje te hebben bestookt met haakverslagen nu weer iets onder de naaimachine vandaan! En wel een.... watervalshirt! Ja toch een watervalhalsshirt... voor de trouwe lezers... ik had een proefshirt (watervalhals) gemaakt, maar dit model beviel met niet, te ruim. Eerst ging ik voor een heel ander shirt uit My Image, maar van deze stof had ik al en top en wilde eigenlijk een shirt met lange mouwen omdat ik nog geknipte mouwen had liggen van een eerder mislukte variant (mouwen in een mouwlozetop proberen te maken lukt nou eenmaal niet met die extra uitdiepingen)
Ik herinnerde mij ineens dat ik een strak t-shirt patroon had liggen. Daar heb ik een Watervalhals op getekend volgens een methode die op de BerninaBlog heeft gestaan.
Met deze methode krijg je niet zo veel extra stof bij je buik en romp en dat vind ik mooier. Meer aangesloten.
De watervalhals had wat dieper gemogen, de volgende keer wat meer ruimte ertussen tekenen. Heb nu achteraf ook een tip gekregen hoe je de diepte kunt bepalen. Door met je cm vanaf de schouder te meten naar het punt tot waar je de waterval wilt hebben (niet strak naar beneden meten maar een beetje rond langs een halslijn in je gedachten) Van deze maat neem je de helft en zover draai je het deel naar boven toe weg (lees Berninablog en je snapt hopelijk wat ik bedoel).
Enthousiast ging ik ermee aan de slag, het tekenen en uit stof halen is zo gedaan. De hals werkte ik af met een biesje wat ik zelf maakte met een biaisbandmaker. In de schoudernaad lockte ik naadband mee zodat deze niet uitzakt.
De mouwen erin en......
Het zat voor geen meter!

Grom grom grom..... wat had ik nou weer fout gedaan??
Spullen in de tas en meegenomen naar de naailes. In eerste instantie bleef het onduidelijk wat het probleem was, totdat de naaijuf de stof eens bevoelde. Een tricot, maar met heel weinig rek! En daar zat het euvel. Ik had namelijk het shirtpatroon gepakt voor elastische materialen....
Een spie stof onder de oksel op borst hoogte bracht de oplossing en nu zit de Watervalshirt goed!
De zoom heb ik afgewerkt met een stikte zigzag

Reacties

  1. Leuke stofje en een shirt met watervalhals is altijd makkelijk. De methode om de diepte te bepalen had ik nog niet eerder van gehoord. Maar die ga ik ook eens uitproberen. Bedankt voor de tip.

    Groet Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo frustrerend als zaken niet lukken, maar tegelijkertijd leer je er dan ook weer van!
    De aanhouder wint en je hebt er een mooi shirt bij.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een reactie achterlaat!