BH met niet rekbare cup

 BH maten veranderen door allerlei invloeden, aankomen, afvallen en door de overgang veranderd je hele lijf. Daar heb ik nu mee te maken. En dat is lastig. Ik kan namelijk niet meer klakkeloos een basispatroon van vorig jaar uit de kast pakken en daar een bh van maken, ze passen niet meer!
Dat betekende dat ik mijn bh maten opnieuw heb laten opmeten en een nieuw basis patroon heb moeten tekenen. Na een proef bh die gelukkig meteen goed zat, heb ik als eerste een nieuw driedelige bh getekend met kant langs de decolleté rand. Deze strook kant heb ik dit keer geprobeerd zo breed mogelijk te maken, mijn vorige uitvoering vond ik achteraf wat aan de smalle kant. Met deze uitvoering ben ik erg blij!
Ook heb ik bij de oksel 1 cm extra opgehoogd voor een mooier beeld en voor het achterpand een hoge uitvoering gekozen.
De bh heb ik uitgevoerd met turquoise duoplex en niet rekbaar tulekant. Gecombineerd met Lycra waarin deze turquoise kleur weer terug komt. De Duoplex komt uit Canada. De tulekant en Lycra bij Lijfgoed vandaan.Nu hopelijk snel met twee bijpassende slips aan de slag, maar eerst liggen er nog andere projecten op me te wachten!

Reacties

  1. Prachtig. Verandering van mijn lijf houdt me ook tegen om weer een bh te naaien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. What lovely bra! I like the pattern so much and the combination of lace and fabric!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Altijd leuk indien je een reactie op mijn blog achterlaat!