dinsdag 11 augustus 2015

Spring Blossom Jurk

Het is hoog zomer en ik heb eindelijk mijn Spring Blossom tricot verwerkt tot een jurk. In deze zomermaanden ben ik mijn "to do" lijstje aan het afwerken... Ben al een heel eind maar nog niet zover als ik zou willen...
Gisteren in ieder geval deze tricot jurk gemaakt. Het patroon komt uit een knip van  Juni 2011. Al eerder maakte ik met dit patroon een tweetal jurken, waarvoor ik het patroon wel eerst aanpaste. o.a. de rimpels eruit gehaald.
Voor deze jurk moest ik het achterpand uit twee delen uit het stof halen omdat ik net iets te weinig stof had. En moest voor mij holle rug ook nog wat extra uit de naad wegnemen.
De jurk lockte ik in elkaar. De hals afgewerkt met een bies die ik ook met de lock eraan zette en vervolgens met de Cover de zomen afgewerkt. Met de Naaimachine naaide ik alleen de halsbies door en stikte ik mijn label op de jurk.
Het was goed om ook weer eens mijn andere apparaten van stal te halen!
Het stofje heet Spring Blossom en kwam in het begin van dit jaar op diverse blogs voorbij en ik was meteen verliefd, toch duurde het nog even voor ik het kocht bij Cas&Nina en moest het doen met het laatste stuk (gelukkig net op tijd!)
Dit is weer zo'n jurkje die veel gedragen gaat worden...
Mooi stofje he?

7 opmerkingen:

 1. Een mooi jurkje van een prachtig stofje!
  Ik ben zelf ook mijn to do lijst nog aan het afwerken........pfffff valt niet mee als je weer allemaal leuke jurkjes enz voorbij ziet komen😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi gemaakt.Een stofje dat ik ook vaak heb vast gehad maar niet gekocht heb...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterende stof, en mooi gemaakt natuurlijk. Z'on stof vraagt om een eenvoudig uitziend patroon, maar dat is juist moeilijk om te maken, ieder "dingetje" is dan te zien. Maar hier niet natuurlijk met een ervaren naaister

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie stof en geweldige jurk heb je ervan gemaakt. Het model van de jurk is helemaal goed gekozen voor deze stof!

  Groet Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!