maandag 21 september 2015

Creatief Atelier Unique in Ottersum

Vandaag een bericht over een nieuw initiatief in het zelfmaakwereld namelijk Creatief Atelier Unique. Deze wordt sinds 1 september gerund door Henny Wikkers in het creatieve broedplaats Ottersum (achter Gennep) in het Zuid Oosten van Nederland.

Het Atelier is bereikbaar via proeflokaal en theeschenkerij Bij Koos waar het Atelier mee is verbonden. (Wat erg handig is we hebben daar heerlijk geluncht)
Proeflokaal Bij Koos
Henny runt samen met haar man een catering bedrijf en is al jaren een vervend naaister en creatieveling, ik heb al diverse mooie creaties van haar mogen bewonderen. Naast haar huidige baan is Henny lange tijd op zoek geweest om "iets" te doen op creatief gebied en dacht daarbij aan een stoffenwinkel o.i.d. Toen er in Ottersum een ruimte vrij kwam waar de eigenaren de creatieve functie daarvan wilde behouden dacht men meteen aan Henny.


Doorkijkje naar het proeflokaal Bij Koos over de inspiratietafel heen
Atelier Unique is een gezellige warme sfeervolle plek waar je welkom bent om aan eigen project te werken en hulp en begeleiding van bij Henny hierbij te krijgen. Of je kunt je eerst al pratende laten inspireren om tot een leuk project te komen. Er is een inspiratie tafel waar je kunt kijken in diverse boeken en tijdschriften.
Of gewoon zelf leren je eigen kleding te verstellen of te recyclen.
Met een groep vriendinnen een workshop volgen om kadootjes voor een babyshower te maken. Kinderfeestjes kunnen er gehouden worden, of lessen voor kinderen om hun creativiteit te ontplooien. Doelgroep is van jong tot oud! Iedereen is welkom!

Lijkt mij ideaal voor dames die wel zo nu en dan naai advies willen hebben of een kleding stuk af willen passen maar geen tijd of zin hebben om naailes te volgen. Je kunt bij Henny een strippenkaart kopen voor 12 uur van haar tijd incl machine, naaidoos, garen, naalden en haar advies en begeleiding. Henny vraagt 8 euro per strip/uur.
Zij is een enthousiaste vrouw, gek van stof en creativiteit, zorgzaam. Gaat prat op goede basis naai technieken. Vindt net werken belangrijk en dan komt de creativiteit vanzelf!

Er staan een aantal naaimachines die je per uur kunt huren, inclusief gebruik van al het naaigerei en naaigaren. Maar ook haken of breien behoren tot de mogelijkheden.
Alle kasten zijn gevuld met diverse materialen die gebruikt kunnen worden, vilt, brei en haakgarens.
Er zijn de diverse prachtige stoffen verkrijgbaar van stof-designers als Michael Miller, Soft cactus, West falen stoffen, Biaisband de Fleur. Ik moest mezelf ernstig inhouden om niet in te slaan!


Henny maakt ook projecten in opdracht als placemats (die van Bij Koos zijn door haar gemaakt), tafelkleding en is er ook voor het maken van troost-dekens en lievekes-dekens. Dit zijn dekens gemaakt van gedragen kleding van bijvoorbeeld een dierbaar persoon waar als herinnering een deken van gemaakt wordt. En van baby kledij een mooie deken voor bijvoorbeeld later als ze groot zijn en mooie lieve deken van hun gedragen babykleertjes.

Het was een gezellige inspirerende dag bij Henny in haar Atelier en wens haar veel succes!2 opmerkingen:

  1. Wat een unique initiatief! Jammer dat het hier niet in de buurt is, dan zou ik zeker af en toe even langswippen voor creativiteit en een lekkere lunch.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een heerlijk plekje om samen met Hennie en andere aanwezigen je verbeelding aan het werk te zetten, maar ook om eens lekker door te werken aan je project en ondertussen met andere van gedachten te wisselen.
    Hennie is een creatieve duizendpoot en een geweldige gastvrouw. Ik kom gauw weer eens terug.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!