maandag 14 september 2015

Zachte zetel

De stoelen in onze camper zijn hard, daarom zit ik altijd al op een kussen. Maar ook vriendlief wist na paar uur rijden niet meer hoe te zitten en wilde ook een kussen. Maar losliggende kussens, das onhandig en ook niet mooi. Toen ontstond het idee voor nieuwe camperstoelhoezen met geïntegreerde traagschuim-zitkussen.
Het patroon maakte ik simpelweg door patroonpapier op de stoelen te spelden en de omtrek over te trekken, de naden vormden een goede leidraad. De stoelhoes moet wel uitwasbaar zijn, dus het kussen uitneembaar. Heb verschillende nachten liggen peinzen hoe het aan te pakken, maar uiteindelijk ging ik er vorige week mee aan de slag.
Het resultaat is top!! Eerst even een klein meetfoutje weggewerkt, maar toen konden de hoezen over te stoelen worden getrokken en het elastiek rondom de onderkant stoel worden aangetrokken.


Afgelopen weekend meteen de stoelhoes met kussen uitgeprobeerd tijdens een twee uur durende rit naar de provincie Zeeland. En het zit een stuk beter! Project geslaagd.

Foto impressie Weekendje DomburgAls mooie afsluiting spotten we nog een hert die aan het grazen was, prachtig beest met groot gewei

4 opmerkingen:

 1. Wat fijn om je stoel naar eigen wens aan te kunnen passen. Ziet er strak uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Krijg meteen zin om met de auto op pad te gaan....
  Wat een slimme oplossing zo, en wat goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super idee! Ik ben van plan onze camper deze winter helemaal opnieuw te stofferen, incl de isri stoelen (volgens mij precies dezelfde). Het idee van het ingebouwde kussen vind ik heel interessant. Dank voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super idee! Ik ben van plan onze camper deze winter helemaal opnieuw te stofferen, incl de isri stoelen (volgens mij precies dezelfde). Het idee van het ingebouwde kussen vind ik heel interessant. Dank voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!