zaterdag 23 april 2016

Burdahackjurk nr 3

Op een regenachtige zondag kon ik niet verder met mijn naaiwerk waar ik mee bezig was maar had toch ontzettend zin om achter de naaimachien te kruipen. Een ideale dag om weer eens een stofje uit mijn voorraad weg te naaien. Een bruin tricot met heel weinig rek, daarom was deze ook lang blijven liggen, want dat vergt een ander patroon met meer overwijdte. Daarom trok ik een jurkpatroon uit de Burda mei 2009 nogmaals over maar dan in een grotere maat. Blijft een topmodelletje deze jurk want dit is al jurk nr 3 die ik op basis van dit patroon maak. En ik maak niet snel kleding van dezelfde patronen.
Paste ook dit model iets aan, net als mijn vorige burda-hack jurk, tailleband opgenomen in rokdeel en rokdeel iets gerend gemaakt.
Dit keer weer met elastisch paspel gewerkt, deze besteld bij Mamarieke. De felle kleur van de paspel haalt de jurk qua kleur mooi op vind ik zelf.
De stof heb ik een lange tijd geleden een keertje op de kop getikt bij een onderlinge stoffenruil met Jos, geen idee hoe lang geleden, maar het lag er al even ;-)
Dit is denk ik de laatste keer dat ik dit patroon heb gebruikt. Heb nu op de naailes een nieuw patroon getekend van een retrojurk met kraag en knoopjes. Deze ben ik nu aan het maken en stofje nr twee ligt ook al klaar!

7 opmerkingen:

 1. Leuk!! Nu moeten we de jurk ook een keer bij jou aan zien natuurlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! En inderdaad foto op levend model 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! En inderdaad foto op levend model 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige jurk. Leuk met dat paspelbandje. Volgens mij heb ik dezelfde kleur paspelband bij Mamarieke gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk om te zien wat je met de stof gedaan hebt en de felgekleurde paspel maakt 'm extra leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie jurk geworden en inderdaad de paspel geeft hem net dat beetje extra.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!