woensdag 26 oktober 2016

Nopjessjaal

Een sjaal in "opdracht". Het moest er eentje worden met Nopjes! Zoals ik wat met strikjes heb, zo heeft zij een klik met nopjes.


Het garen komt bij Wolplein vandaan en is van dezelfde serie als mijn lief vestje; Lang Yarns mille colori socks and lace luxe 35 alleen nu een blauwtinten kleur.

Het ontwerp heb ik zelf bedacht met haakbijbel erbij, You Tube filmpjes bekeken, diverse proeflapjes gemaakt. Geprobeerd een mix te krijgen van zoveel mogelijk nopjes maar toch ook nog soepel en haakbaar....
Aan de korte zijden haakte ik nog een klein picot randje en de lange zijden met een vasten rand.

De sjaal is mee op reis geweest in de trein, auto, camper...
En lekker thuis op de bank
door meerdere landen heen gehaakt, want het was toch nog een tijd verslindend project door de nopjes, die kosten wat meer tijd om te haken en je moet je aandacht erbij houden. Niet tomeloos haken, maar koppie erbij, en regelmatig steken tellen. En natuurlijk afwisselen met andere haakprojecten anders wordt het saai :-)

Maar nu is de sjaal dan toch klaar! Bijna 2,5 meter lang, kan tweemaal om de nek geslagen worden om er lekker in weg te duiken! Mijn blocking mats van Knit Pro weer kunnen gebruiken nadat ik de sjaal had gewassen met eucalan en daarna geblockt!Deze week gaat de sjaal op de post en dan hoop ik dat de ontvangster er blij mee is! 

4 opmerkingen:

 1. Mooie sjaal. Wat een werk is dit geweest. Maar de ontvanger zal hier vast heel blij van worden.

  Groeten Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw....zo gaaf is ie geworden! Ze zal er zeker in haar nopjes mee zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo dat is een hele mooie geworden.
  Daar zal de ontvanger vast wel erg blij mee zijn.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Héél mooi en door de nopjes waarschijnlijk nig extra warm ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!