zaterdag 1 oktober 2016

"Lief Vestje" gehaakt

In mijn verslag van de boeklancering van Alles is Haken bij Wolplein schreef ik al over de inspiratie die ik daar opdeed van het "Lief Vestje" uit Haken en Kleur Buiten. Er gingen toen bolletjes wol (Lang Yarns Mille Colori) mee naar huis om dit vestje te haken.
En voila! Het vestje is inmiddels klaar!

Het is feitelijk een rechte lap die je haakt met twee gaten voor de armen en de zijkanten worden naar binnen gevouwen en vastgenaaid. Daarna nog een randje om de armsgaten en om de voorpanden en halslijn heen. Ik heb het randje iets breder gemaakt dan in het boek door er een extra rij stokjes bij te haken.
De steken regelmatig even natellen is wel belangrijk, want soms had ik in één keer stokjes te weinig. Hier en daar dus wat gesmokkeld. Het is namelijk door het glinster-draadje niet gemakkelijk om het haakwerk uit te halen.
En tijdens de vakantie maakte ik de fout om met een kleinere haaknaald verder te haken dan waarmee ik begonnen was. Inmiddels heb ik een speciaal notitieboekje bij mijn haakwerken liggen waarin ik op schrijf met hoeveel steken ik ben begonnen, welke haaknaald etc. Want ik heb gemerkt dat wanneer je met meerdere projecten bezig bent ik dat niet onthouden kan. Vooral als er wat tijd tussen zit.

Mijn eerste gehaakte kledingstuk is klaar!

Nog even op mezelf showen met behulp van de selfiestick, Altijd lastig, ben d'r niet zo'n held in poseren..... maar Izzy werkt graag mee ;-p


Binnenkort hoop ik te beginnen met het Alles is Haken Vest!

Patroon: Lief vestje uit Haken en Kleur Buiten
Haaknaald 4 (en begonnen met 4,5)
Garen: Mille Colori van Lang Yarns

1 opmerking:

  1. Ondanks het haken met 'hindernissen' vind ik het vestje heel erg leuk geworden en staat je bovendien erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!