maandag 6 maart 2017

Speldenkussen Naaiweekend 3-4-5 Maart 2017

In het tweede weekend van afgelopen november ging ik op een Lingerie Naaiweekend in Nunspeet. Dat dit een geweldig weekend was kun je hier terug lezen.
Ook op mijn naailes bij Modevakschool Henriette Strijbosch (Speldenkussen) natuurlijk daar enthousiast over verteld. En dat leek iedereen zo leuk dat Henriette vervolgens ook een (Lingerie)Naaiweekend organiseerde. En dat was afgelopen weekend!
Ditmaal met 20 dames, bijna allemaal bij Henriette op les. Als locatie gekozen voor ook weer een accommodatie van de Paasheuvel groep. En wel de Korhoen in Evertsoord. Dicht hier in de buurt. Met een grote zaal waar we aan grote tafels onze naaiatelier voor het weekend inrichten. En slaapzalen met stapelbedden om te slapen.
We waren vrijdag vanaf 15.00 welkom, dus was ik er klokslag 3 uur met de auto volgeladen met mijn naaispullen, bureaustoel (want ik wil wel goed kunnen zitten) en wat etenswaren en slaapspullen. Snel een slaapplek geclaimd en ingericht (een kleine kamer met 4 stapelbedden) We mochten met zijn allen gelukkig gebruik maken van de onderste bedden, geen nachtelijke klimpartijen dus.
onze (kleinste) slaapzaal

Buitenkant van de zaal

Gang van de slaapzalen
Om half 5 zaten we achter onze naaimachines en kwamen er nog wat dames binnendruppelen, tot de laatste 2 om half 7 arriveerden. Toen konden we aan de soep en brood. En daarna weer snel achter de naaimachine! Er werd zeker tot 22.30 doorgewerkt. Daarna nog wat gedronken en gebabbeld en konden we in ons stapelbedje duiken,


Er werd heel wat afgelachen!
Henriette
 Ook Hilda en Jos waren er ook bij!
Overleg
Mijn werkplekkie
De volgende ochtend was iedereen rond 8.00!!! uur al weer present achter de naaimachine en ook weer tot 23.00 genaaid. Afwisselend had iedereen corvee, tafels dekken en opruimen, koffie en thee zetten, afwassen en ik heb ook nog twee keer een lekkere Quinoa salade klaargemaakt als gezonde hap tussen de middag. Ik had iedereen gevraagd wat lekkers mee te nemen voor bij de koffie en daar werd meer dan genoeg voor meegenomen! En er was ook nog taart op zaterdag omdat Henny jarig was.
Ontbijt!
Koffie met Taart
Avond borrelZondag was het ook weer vroeg op en hebben we uiteindelijk tot 14.30 weer achter de naaimachine gezeten, rond gelopen, gebabbeld, koffie en thee gedronken en gegeten. De laatste ronde koffie en thee werd zelfs achter de naaimachine genuttigd want zonde van de tijd om weer met zijn allen rond de tafel te gaan zitten. ;-)
Want het is echt gaaf om met 20 dames met dezelfde hobby bij elkaar te zitten, uren achter elkaar te kunnen naaien zonder enige stoorzenders tussendoor als gezin, huishouden, werk etc. Er werd gezellig gekletst, raad gevraagd, elkaars werkstukken bewonderd en veel inspiratie opgedaan.
Wie wil er koffie en wie thee?
Als voorbereiding voor het weekend had ik twee lingeriesetjes uit kant en lycra geknipt. Voor de zekerheid ook nog een lingerie materialen setje meegenomen en materialen voor een tas.
Ben ondanks het hele weekend naaien niet aan alles toegekomen... Het in elkaar zetten van zo'n lingeriesetje vraagt altijd meer tijd dan gedacht.

Beugelloze bh nummer twee in wording

Kanten push-up bh

Twee bh's en een slip zijn het resultaat van dit heerlijke, gezellige naaiweekend en daarover blog ik de volgende keer!

Nu kijk ik terug op een inspirerend en gezellig naaiweekend en door alle enthousiast geraakte dames is er al weer een nieuwe datum in november gepland! Hoe vet is dat!

5 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk meiden, ziet er allemaal erg gezellig uit.De bh's in wording zien er prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat was het weer leuk! Zo goed dat je zo enthousiast hebt verteld op les, dat dit weekend nu is georganiseerd. Kijk nu al uit naar november!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie bh, en wat een gezellig weekend. Was er graag bij geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel vet!! Ziet er super gezellig, productief en inspirerend uit... De bh's met slip beloven op de foto's al mooi te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke samenvatting van een voor jullie geweldig weekend. Goed om te weten dat ook zoiets bestaat. Met de lingerie gaat het helemaal goed komen zo te zien. Mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!