vrijdag 5 mei 2017

Taupe Snake Dress

Ondanks de vele jurkjes in mijn kast kan ik het niet laten om nieuwe te maken. Ditmaal van een Punta di Roma leatherlook Snake stof die ik bij Driessen stoffen bestelde.
Haalde op de naailes mijn basispatroon voor jurken te voorschijn en ging aan de slag. Omdat ik het zonde vind om veel naden in deze stof te maken, dat gaat ten koste van de snake print, zitten er in het voorpand alleen coupenaden. In het achterpand ontkom ik er niet aan om daar coupenaden en een deelnaad te hebben in verband met mijn holle rug.
In mijn linker zijpand zit een blinde rits. Deze stof is wel rekbaar maar voor het behoud van de stof en het model is het mooier om bij het aan en uit trekken een ritssluiting te gebruiken.

Dit keer wilde ik iets aparts met de hals uithalen. Dus al metend en tekenend en gebruik makend van de halslinealen ontwierp ik een halsbelijning met een half boordje, dat laatste had ik in het boek 200 jurken voorbij zien komen. Zelf heb ik het boek niet maar mocht even in Jos haar exemplaar kijken.
Het boordje zit tussen halsbeleg uitgestikt.
Eenmaal gemaakt vond ik de hals veel te wijd en vooral te diep geworden.......
Dat vind ik toch wel het lastige aan zelf ontwerpen, wat plat op het papier oké lijkt, ziet er in 3D op het lijf toch wel anders uit.
Met behulp van wat whats-app berichtjes naar naai vriendinnen kwamen er mooie oplossingen mijn kant uit en heb ik het opgelost door nog een boordje in de hals te plaatsen.

Nu nog wat minder fris weer en dan kan de jurk aan!
De "aan" foto blijft lastig met selfiestick. Nu maar eens naar beneden kijken ;-)
Enne ook geen zin om al mijn kleren uit te trekken....
Dus dat ziet er dan zo uit: :-)

5 opmerkingen:

 1. Wat een gave jurk heb je weer gemaakt, de kleur staat je erg goed. Vind je oplossing geweldig, eigenlijk is een foutje gewoon een pre hé om tot mooi kledingstuk te komen.
  ik ben sinds kort gestart met een costumiere opleiding, dus zal dan ook in staat zijn om mijn eigen kledingpatronen te kunnen maken. 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, geweldige foto's!! Lekker eerlijk :-)
  Ik vind het echt een héél gave jurk! Hij is nét effe anders, maar nog wel ontzettend draagbaar. Wat een topcombi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van leuke jurken kan je er nooit genoeg in je kast hebben toch? Leuk hoe de halsafwerking uiteindelijk geworden is, echt een uniek exemplaar nu, een echte 'Gestrikt by Tialda', mooi! (ennu, moest wel erg lachen om de laatste foto haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke, aparte halslijn en mooie stofkeuze. De combinatie is een prachtig en apart jurkje. Begin dit jaar heb ik ook een jurkje (LBD) van een Punta di Roma stof maar met een leather look animal skin print erop. Het is geweldige stof om mee te werken.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!