vrijdag 28 juli 2017

Candy sjaal van een bol Whirl

O
Zo'n verloop garen bol is altijd een feestje om mee te haken. De mooie subtiele overgangen van de ene kleur naar de andere kleur. Eerst was er alleen het merk Unikat uit Duitsland die deze bollen verkocht. Maar nu heeft elke wolproducent wel zijn eigen bol verloopgaren.
Zo ook Scheepjeswol, deze kwamen van het voorjaar met de Whirl bol. En het mooie van deze bol is dat het garen is getwijnd (om elkaar gedraaid) dat maakt het haken wat gemakkelijker. Met de ongetwijnde bollen steek je nog wel eens tussen de draadjes, geeft lussen en uithalen is dan een crime.

Dus met een bol Whirl aan de slag! Er zijn verschillende kleuren om uit te kiezen en ik koos voor groen verlopend naar grijs met de naam Green Tea Tipple
Het patroon komt van Jellina Creations en is speciaal voor de Scheepjes whirl ontworpen. Een patroon met een strakkere vormgeving met stokjes, lossen en vasten. 
Vooral het stuk met de vaste, losse en een vaste werd op het laatst wat saai, want dat schiet qua hoogte niet op. En hoe verder je komt met de sjaal hoe langer de toer wordt.

Maar hij is nu klaar voor de wat koelere zomeravonden en de herfst.


Blocken aan het wasrek...

2 opmerkingen:

  1. Oe....prachtig! Wat een mooie overgang bij deze Whirl bollen en snap dat het misschien saaier haken is, maar ik houd wel van dat strakke.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!