Barouge: Kostuum voor "Bo"

Vandaag het tweede kostuum wat ik heb gemaakt. Deze is voor de personage Bo, schoonmaakster die in de avonduren bijklust als animeermeisje in de Hoerentent Barouge. Hieronder het plaatje wat als voorbeeld diende. Het is een lingeriejurkje met als basis een BH waar een strak lijfje aanvast zit.
Aan de hand van de opgemeten maten een patroon getekend en een toile gemaakt, deze aangepast en nog wat veranderingen in de belijning gemaakt. Wederom een toile gemaakt met de nieuwe belijning. In het zijpand zitten rimpels dus dit ook al in het proefmodel gedaan. Het proefmodel is van katoen, maar de uiteindelijke stof is van eenzijdige rekbare Lycra. Om de rimpels in de rekbare stof te houden heb ik in de naden naadband meegestikt.

Het lingeriejurkje vervolgens in de uiteindelijke stof gemaakt. Onder het jurkje zit ook nog een slip verwerkt, zodat ze veilig kan dansen zonder dat de jurk te hoog opkruipt en qua inkijk alleen maar de slip te zien is welke in dezelfde materiaal als de rode buitenkant is.

Tijdens de laatste doorloop bleek het jurkje toch iets te kort geworden te zijn. Door nog een strook kant er onderaan te zetten heb ik dat opgelost, voordeel was tevens dat er meer evenwicht kwam in de uitstraling van het jurkje, kant boven en beneden.
Aan de achterzijde had ik eerst een strass-rits ingezet, heel mooi, maar knapte aan de basis los, vervolgens een steviger rits ingezet. Maar ook deze ging tijdens de doorpas al kapot. Er kwam te veel kracht op de basis te staan. Uiteindelijk na een tip opgelost met haak en oog band. Staat erg mooi, alleen bij de snelle kleding wissel na de scène niet zo praktisch omdat ik al die haakjes los moet maken en ze in de net panty blijven hangen ;-)

Bo het animeermeisje straalt met haar jurk op het podium!

Reacties

 1. Ziet er strak uit! Leuk opgelost de te korte jurk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, deze vind ik echt fantastisch, je hebt er al je creativiteit en inventiviteit weer op los kunnen laten. De stroken onderaan brengen inderdaad nog meer balans, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ook deze is heel erg mooi geworden vind ook de kanten rand onderaan erg mooi maakt het af. daar heb je een hoop werk maar ook plezier aan beleefd denk ik het ontwerpen tekenen en dan het maken neem er mijn pet voor af.

  gr.Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tialda, Knap gedaan! Daar heb je je vast helemaal in kunnen uitleven.
  Groetjes, Maria

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Altijd leuk indien je een reactie op mijn blog achterlaat!