Kostuum nr 3; Rozentorselet en strokenrok voor de Udense Musical


Kostuum nummer drie van de Barouge scène bestaat uit een torselet en een strokenrok. Het is geinspireerd op het volgende plaatje.
Met 4 dames zijn we deze zomer op pad geweest naar Amerzoden naar Bas Bastiaans om daar stoffen te kopen voor de musical. En daar lag een prachtige tule stof met rozen erop gemaakt, perfect voor dit kostuum.
Bij Kantje Boord in Amsterdam heb ik bijpassende lycra en andere fournituren bij kunnen kopen.
Vervolgens torselet en rok getekend en een toile gemaakt en gepast. Na enkele veranderingen de definitieve versie gemaakt. Torselet bestaat uit 3 lagen, de buitenstof dan de lycra en aan de binnenkant een niet rekbare chameuse. Heel werk om die 3 lagen netjes aan elkaar verwerkt te krijgen. Het achterpand is van Lycra.
Op de heupen zitten speciale heupdelen die ik na een tip van Henriëtte Strijbosch heb kunnen tekenen en maken. Deze is verstevigd met een hele stugge vlieseline, zodat het mooi naar buiten blijft staan. De haak en oog sluiting heb ik op het laatst nog veranderd zodat deze ipv onzichtbaar zichtbaar werd.Het rokje bestaat uit een strakke lycra onderrok met daarover stroken in verschillende lengtes van de rozentule.
Foto Rob de Gier

Reacties

 1. Mooi om te zien hoe je zo'n plaatje dan helemaal vertaald naar je eigen creatie en 'm zelf tekent en maakt. APPLAUS!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend Tialda, diepe buiging voor je vakwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik sluit mij aan bij mijn voorgangers hij is supergaaf. leuk ook om te zien waar de ideeen vandaan komen en het resultaat is echt iets om trots op te zijn.

  gr.Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig deze jurk, Tialda! En veel mooier geworden dan de jurk op het plaatje! Wat zal deze dame blij zijn geweest dat ze dit aan mocht, ze ziet er schitterend uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Altijd leuk indien je een reactie op mijn blog achterlaat!