Een echte Spaanse Jurk van de Naaipiet

Afgelopen weekend was de Sint weer in het land. En op het verlanglijstje van een klein meisje stond een heuse Spaanse verkleedjurk. Tijdens een gezellige naaidag met Hilda in het Limburgse land kwam zij met een leuk patroon voor zo'n jurk uit de Knipmode Verkleedklerenboek.
Een lijfje met daaraan heel veel stroken stof. Onderstroken, tussenstroken en bovenstroken. In een stoffenwinkel in Veghel de volgende dag samen met Hilda prachtige passende stoffen gekocht, rood satijn en zwart met rode stippen. Daarbij ook nog stroken met tule, dat maakt het helemaal af.
En deze naaipiet kon aan het werk. Het was nog een hele klus om al die verschillende stroken uit elkaar te houden, aan elkaar te naaien en te rimpelen en vervolgens onder elkaar te naaien. Maar na wat gepuzzel en zweetdruppels is het natuurlijk wel weer gelukt. En vol trots kon ik het kadootje inpakken voor de Sint.


Op 4 december heeft mijn nichtje met blijdschap het pakje uitgepakt. Helaas zat een langdurige pas en foto sessie er niet in... Het was even snel aan en gelijk weer uit (sinterklaas stress), dus nog geen mooie poseerfoto. Maar dat komt vast nog wel. Ook een mooie pruik en waaier en boa hoorde bij de outfit!

Reacties

  1. Oh geweldig, stiekem wil ik wel weer kind zijn en ook zo'n jurk krijgen, wat zou ik dat geweldig hebben gevonden!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Altijd leuk indien je een reactie op mijn blog achterlaat!