Berichten

Berichten uit december, 2011 weergeven

Gelukkig Nieuwjaar

Afbeelding
Ik wil iedereen een fantastisch, gezond, kreatief en gelukkig 2012 wensen.
Bedankt voor het volgen van mijn Blog en jullie reactie's, daar heb ik veel plezier aan.
Komend jaar hopelijk weer een geslaagd creatief jaar!

Dikke knuffel
Tialda

Secret Santa Avontuur

Afbeelding
Wat heb ik gekregen?
Een aantal dagen was ik in afwachting van mijn Secret Santa kadootje, maar inmiddels is de buit binnen!
Gelukkig nam woensdagavond mijn Secret Santa contact met me op met de vraag of ik het kado al had gekregen, maar ik had nog niets gezien. Daarna heeft zij donderdag kunnen achterhalen dat Tante Post het pakketje dinsdag had afgeleverd, volgens Track en Trace. Maar toen rees bij mij de grote vraag waar het pakketje dan was gebleven. Er zat geen briefje in de bus dat ie bij de buren was afgeleverd. Gisteravond toch maar rondje buurtjes gedaan, maar geen pakketje. Nou wil de pakket dienst van TNT de pakketjes ook wel eens op de brievenbus zetten of naast de voordeur bij mijn afwezigheid, maar ja dat zie ik dan wel duidelijk staan.
Vanochtend toch maar eens goed rondgekeken,.... en achter mijn nog mooi bloeiende geranium (ja ja en dat in december) stond een klein pakketje weggestopt! Tja dat was niet te zien! Hoe kan ik de post dan vinden?? Letterlijk en figuurlijk …

Voorbereidingen Secret Santa

Afbeelding
Deze week ben ik bezig met de voorbereidingen van het SecretSanta kadootje. Ik kan er hier nu nog niet zoveel over vertellen natuurlijk. Het moet nog even geheim blijven tot de ontvanger het kadootje rond de 20ste December heeft ontvangen.
Maar ik ben in ieder geval met iets aan de slag gegaan wat al een hele tijd om mijn To-Do lijstje stond. En ben tevreden over het resultaat. Leuk om het te maken in ieder geval. Maar dat was niet het enige, heb nog een kadootje gemaakt, wat in een keer lukte. Wat prettig was na wat frustraties van recente pogingen met dat ding. Hahaha, lekker cryptisch maar diegene die mijn Blog vaker lezen zullen het misschien wel kunnen raden ;-)
Natuurlijk ook erg benieuwd wat voor kadootje ik rond de 20ste ga ontvangen. Hopelijk heeft diegene die mij had getrokken iets aan mijn Pinterest Moodboard gehad en ook zoveel plezier gehad in het maken of het kopen van een kado. We gaan het afwachten. Mijn kado gaat in ieder geval morgen op de post

Leuk pakketje met Tante Post

Afbeelding
Omdat ik de Hooked Zpaggetti tasjes zo geweldig leuk vind en ik ze zelf niet kan haken door mijn polsen had ik dit aan iemand gevraagd die zelf al een een geweldig tasje had gemaakt.
Tot mijn verrassing kreeg ik een tijdje geleden een pakket met de post met daarin maar liefst 2 gehaakte tasjes!
Ze had er een extra tasje bij gedaan omdat het iets langer had geduurd dan gepland! En ik ben er helemaal blij mee! Bedankt Joyce!

Een echte Spaanse Jurk van de Naaipiet

Afbeelding
Afgelopen weekend was de Sint weer in het land. En op het verlanglijstje van een klein meisje stond een heuse Spaanse verkleedjurk. Tijdens een gezellige naaidag met Hilda in het Limburgse land kwam zij met een leuk patroon voor zo'n jurk uit de Knipmode Verkleedklerenboek.
Een lijfje met daaraan heel veel stroken stof. Onderstroken, tussenstroken en bovenstroken. In een stoffenwinkel in Veghel de volgende dag samen met Hilda prachtige passende stoffen gekocht, rood satijn en zwart met rode stippen. Daarbij ook nog stroken met tule, dat maakt het helemaal af.
En deze naaipiet kon aan het werk. Het was nog een hele klus om al die verschillende stroken uit elkaar te houden, aan elkaar te naaien en te rimpelen en vervolgens onder elkaar te naaien. Maar na wat gepuzzel en zweetdruppels is het natuurlijk wel weer gelukt. En vol trots kon ik het kadootje inpakken voor de Sint.


Op 4 december heeft mijn nichtje met blijdschap het pakje uitgepakt. Helaas zat een langdurige pas en foto ses…

Kantenjurkje, Watervalrugjurkje en Draperiejurkje voor de Musical

Afbeelding
Naast de vijf kostuums die ik heb getekend en genaaid heb ik ook een aantal kostuums voor de Barouge scène alleen maar genaaid. De patronen hiervan zijn door Janneke en/of Carla getekend en ik heb de eer gehad om ze in elkaar te mogen zetten.
Het Kantje jurkje is gebaseerd op het volgende plaatje:
En dit is het uiteindelijk resultaat geworden:

Het jurkje met de waterval-rug was oorspronkelijk van een afbeelding met de waterval van voren.
Maar dat vonden we iets te spannend en was het mooier om de waterval op de rug te doen. Aldus is dat gedaan. De diepte van de waterval was nog wel even puzzelen, maar met wat doorpassen en proefjurkjes is dat uiteindelijk gelukt en heb ik het eindresultaat in elkaar gezet.
Dan heb ik nog een draperieë jurkje in elkaar genaaid, ook even een gepuzzel, met de lengte van de voorkant en het aantal plooien. Ook het verwerken van de bandjes was niet gemakkelijk. De stof was namelijk velours en dat deed van alles behalve netjes blijven zitten. En als toetje …