Tentoonstelling Chanel: De Legende

Afgelopen zaterdag met een club dames van de modevakschool op pad geweest naar Den Haag om de tentoonstelling over Coco Chanel te bezoeken in het Haags Gemeente Museum.
Alleen al het Museum is een bezoek waard! Het museum ontworpen door Berlage en het getal 11 speelt een grote rol in de afmetingen van eigenlijk alles.
Maar wij kwamen voor Chanel. Een tentoonstelling over het leven van Coco Chanel en haar modehuis. Door middel van foto en tekst materiaal werd haar levensverhaal verteld en er werden natuurlijk diverse kledingstukken van haar hand getoond.
 Er waren kleding stukken uit de jaren 20 en 30 en de beroemde mantelpakjes en jasjes uit de jaren 60. Ook was er een ode aan de befaamde Little Black Dress.
En er waren kleding stukken van de hand van Karl Lagerfeld te zien, nu nog steeds de hoofdontwerper van Chanel.
Karl Lagerfield
Met zo'n club dames is het erg leuk om naar zo'n tentoonstelling te gaan. Iedereen ziet weer wat anders, een apart kraagje, een bijzondere plooi, al die verschillende uitvoeringen van de befaamde Chanel jasjes. We proberen er met onze neus bovenop te staan, maar dat is soms lastig met glas ervoor of oplettende bewaaksters.

Met Coco op de foto
Een echt Chaneljasje aan!
Na de tentoonstelling hebben we de rest van het Museum bezocht, wat ook zeker de moeite waard is.

Reacties

Een reactie posten

Leuk als je een reactie achterlaat!