zondag 28 april 2013

Verjaardagskadootjes

Vandaag werd nichtje Sarah 6 jaar! Tijd voor haar eerste meisjestas. Met daarin nog een haarspeldbord. Het stofje komt van Liefs van Ties. Het patroon komt uit het boek Zo Geknipt van Sanne en Riet. Recept 24, Menina.....
Het was een feest om het tasje te maken, het stofje zoooooooo schattig en samen met paspel en de knoopjes op de hengsels..... Cute!!
Menina tasje en het Haarspeld Bordje
Menina tasje!
Neefje Freek was al eerder jarig en toen heb ik hem een zwemtas beloofd, en vandaag kreeg hij hem! Met een stoer stofje met sleepwagens en auto's. Maar waar haalde ik die nu vandaan? Noeks? Bambiblauw?
Het patroon komt ook uit het boek Zo Geknipt . Recept 26, zwemtas. Ik heb hem echter met 6 cm verhoogd en verbreed. En bovenop een tunnel van stof gemaakt zodat de tas ondanks het tafelzeil binnenin (wat stugger) toch gesloten kan worden door aan de koorden te trekken. Het duurt nog even voor hij op zwemles gaat, maar de tas heeft hij alvast!
Recept 26 Zwemtas
Met Flockfolie er letters op gestreken.

De binnenkant van tafelzeil
Creatieve Groet
Tialda

donderdag 18 april 2013

E-reader cover

Twee covers voor ereaders. De zwarte maakte ik al eerder, maar had iets niet juist gedaan met de maten dus die viel te klein uit voor de Sony ereader. Maar wellicht dat die voor een ander formaat/merk wel past.
De blauwe maakte ik vandaag in opdracht en hoop dat de gever en ontvanger er blij mee zijn.


woensdag 17 april 2013

Oranje boven

Afgelopen dinsdag ging ik naar Gerwilja, om daar een dag samen creatief bezig te zijn en natuurlijk om weer gezellig bij te kletsen.
Had al het een en ander voorbereid. Want het patroon komt van Gerwilja, zij had het shirt uit een Knip al een keertje gemaakt. Deze Knip (geen idee welke, heb het niet opgeschreven) al bij een eerdere ontmoeting geleend en het patroon overgetrokken en op stof gelegd. De stof komt uit mijn voorraad en heb ik vorig jaar op de markt in Uden gekocht.
Bij Gerwilja na kopje koffie en het nodige geklets, de patroondelen uitgeknipt en gepuzzeld hoe het shirt in elkaar stak en in elkaar gelockt. De naaimachien is in de auto blijven staan. Shirt kwam gisteren helaas net niet af. Vandaag de zoom er in genaaid.
Gerwilja maakte een ander shirt van een kooppatroon, ook een erg leuk model en stofje. Hopelijk komt die vandaag ook af!
Omdat het een Oranje/ koraal kleur stofje is komt hij op 30 April goed van pas!


donderdag 11 april 2013

Droomjurk Jackie

En ze is af,..... Een jurk uit het boek Droomjurken. Als eerste heb ik de jurk van Jackie Kennedy gemaakt van 100% katoen in een Turquoise kleur. Het patroon uit het boek heb ik aangepast aan mijn eigen maten. De patronen uit het boek zijn inclusief naadwaarde, erg lastig met het veranderen van patroon omdat ik dat niet gewend ben.
Ik was vorig jaar al begonnen met de jurk, maar de winter kwam er aan en dan is de drang om zo'n zomerse jurk af te maken wat minder, dus kwam ze onder aan de to do list! Afgelopen maand er weer aan begonnen. Sinds afgelopen najaar waren mijn maten weer veranderd :-( en was het opnieuw nodig om het patroon aan te passen, wat ik op de naailes heb gedaan. Als extra detail heb ik een peplum (schootje) aangetekend. Dat is dit voorjaar en zomer in de mode en vind ik een erg leuk detail, net als de iets opstaande boothals.
Peplum en de zoom zijn afgewerkt middels een rolzoom met glanzend borduurgaren.
Het is een sjieke jurk geworden, wanneer kan je zoiets nu aandoen? Tja,..... Maar vind het zo leuk om zo'n "Maxima" achtige jurk te maken en te hebben haha.









donderdag 4 april 2013

Uilen kieken en samen Tassen naaien!

Recept 27 door Hilda uit Zo Geknipt van Sanne en Riet
Een keer per maand proberen Hilda en ik samen een dag te naaien. Meestal zijn we dan met lingerie bezig, maar vandaag gingen we met tassen uit het boek Zo Geknipt aan de slag. Zij was inmiddels ook enthousiast worden nadat zij al mij creaties voorbij zag komen ;-). Voor haar werd het Recept 27, de schoudertas met de verzonken rits en voor mij Recept 26, de zwemtas.
Vandaag was het mijn beurt om naar haar toe te gaan. Er was me al verteld dat er Ransuilen te spotten waren. En ik had geluk! Vanuit de plek waar ik bij haar zat had ik uitzicht op de Ransuil! Geweldig! Onder het naaien (en kletsen) kon ik steeds even een blik naar buiten werpen en de Ransuil in de gaten houden. Ook een paar foto's gemaakt. Maar ik heb geen telelens, maar je krijgt wel een indruk.
Uitzicht vanuit het raam, in het midden kun je de Uil zien zitten
Al wat dichterbij gehaald..
Ransuil

En omdat we beiden al stof hadden uitgeknipt is het ons gelukt om ondanks gezellig gebabbel de tassen af te krijgen! Ik moet er alleen nog een paar nestels inslaan en dat doe ik van het weekend. Dus van mijn tas later mooiere shots...
Hieronder de tas van Hilda en een klein voorproefje van die van mij...



Nog een extra binnenvak met rits



















Onze productie van vandaag!

woensdag 3 april 2013

Hemd wordt onderjurk

Tijdje geleden maakte ik dit hemdje met bh binnenwerk. Het was zo'n lastig stofje dat ik twee hipsters erbij maken niet meer zag zitten.
Voor de jurk welke ik nu aan het maken ben (de Jacky Kennedy jurk uit Droomjurken) wil ik een onderjurk maken.
En hoewel het een vreselijk stofje is om te naaien is het wel een fijne stof op de huid. En daar ontstond plots het idee om het hemdje te verlengen tot een onderjurk.
Deze is dus nu klaar, nu de Droomjurk nog!

dinsdag 2 april 2013

Sew Along April; recepten 14 en 15


Recept 14: dubbelzijdige tas
Ik dacht in tegenstelling tot Jos (samen met haar organiseer ik de Sew Along Zo Geknipt) dat het dit keer een makkie zou worden, de naairecepten voor April. De omkeerbare tas en de bloemetjes....... Niets was minder waar.
Het begon al met het uitzoeken van de stofjes. Wat ik in mijn hoofd had waren te klein qua stoflengte... Dus op zoek naar andere combi. Gelukkig had ik speciaal voor de Sew Along me een kleine voorraad aangelegd. Dus ik had keuze. Twee verschillende stofjes genomen met roze tinten.
En met de plooien begon het gedoe. Op de onderrand ging het nog wel. Maar die plooien in de bovenrand! Stap nummer 4! Daar moest ik echt even voor gaan zitten, want tijdens een eerste poging bleek ik het toch niet goed te hebben gedaan en kwam het tornmesje al weer te voorschijn om de 4 stuks bovenzijden los te tornen en weer opnieuw te plooien.
Plooien fout geplooid
Boek er weer bij, nogmaals goed lezen en vervolgens... he he gelukt.
Dan de delen in elkaar steken, bovenrand vaststikken, keergat openlaten... bovenrand met kartelschaar bijgeknipt en punten bijgeknipt en omdraaien..................................................
Ehhhhhhh
CHIPS!!! De delen verkeerd in elkaar gestoken!!! Terwijl het in het boek op pagina 74 nog zo mooi staat afgebeeld.
En omdat ik de bovenrand al zo mooi heb bijgeknipt is lostornen geen optie.
De niet omkeerbare tas.......
Binnenkant is dus niet mooi afgewerkt, dus tas is niet omkeerbaar

Recept 15: Bloemen
Op het laatste nippertje moesten de bloemen nog gemaakt worden.... En na een hint van Jos heb ik de bloemen van Vilt gemaakt. Dan zijn ze zo klaar! Half uurtje werk voor een bloem.
Heb voor roze gekozen want dan kan de bloem mooi op de "niet" omkeerbare tas.
Met mijn handen naaien is niet ook al niet mijn ding, maar dat ligt aan mijn handen ;-)

Enkel geknipte viltblaadje dubbelvouwen en aan elkaar rijgen.

Bloem staat mooi op de tas nietwaar?
Creatieve Groetjes,
Tialda