vrijdag 16 augustus 2013

Clutch!

Ik was er al mee begonnen twee weken geleden en deze week kwam ze dan af! Mijn eerste zelfgemaakte Clutch...... Tijdens een gezellig dagje naaien met vriendin Hilda.
Een hele uitdaging....vooral voor mijn naaimachine. Het leer bleek aan de dikke kant en een dikkere naald als nr 100 had ik niet in mijn bezit en ook Hilda niet. En een fournituren winkel was er niet in de buurt. Dus doen met de middelen die ik had.
Met in gedachten hoe lastig het naaien ging ben ik tevreden met het resultaat!
Een volgende keer dunner soepeler leer nemen..... ( of een tweede hands leernaaimachine op de kop tikken (maar waar zet ik die neer??) )


vrijdag 9 augustus 2013

Turquoise Satin Delight set compleet

 Vandaag is er weer een lingerie setje voor mezelf afgekomen. Anderhalf jaar geleden maakte ik al het "zusje" namelijk de Lila Satin Delight en nu de Turquoise variant. De satijnen lycra kwam van Merckwaerdigh en ik heb geen idee waar ik het zwarte kant op de kop heb getikt.
Bh is uitgevoerd met zelfgemaakte paddingcups van een nieuw zelf getekend patroon op maat (methode Bella Hendriks) Het kant is er met een schelppatroon overheen gezet. Omdat bij een eerste uitvoering ik niet tevreden was over de afwerking van de decolleté rand heb ik de satijnenen cups overnieuw gemaakt. Er zit dus al heel wat werk in deze bh. Op 22 juni blogde ik al hierover
Ook het slippatroon is nieuw getekend en heb gekozen om een Vintage taillemodel te maken en een lagere hipster model.
Als finishing touch een paar sleuteltjes als versiering!
Het is een geslaagde set geworden!

donderdag 1 augustus 2013

Sew Along Augustus: nr 24 Menina-tasje en nr 9 Applicatie

Wat een mooie zomermaand hebben we achter de rug en is nog steeds bezig... De komende dagen vallen de mussen weer van het dak. Op mijn naaikamer is het dan bloedje heet en dat stimuleert niet tot naaien. Een aantal keren heb ik alles naar buiten verhuisd, maar das toch ook een heel bezwaai en buiten was het ook gewoon te warm en plakkerig om te naaien.
Gelukkig had ik het Menina tasje al eerder gemaakt voor een verjaardag van een nichtje en ook de applicatie maakte ik al eerder op mijn Picknickkleed. Dus kan ik gelukkig wel mijn bijdrages voor de Sew Along 'Zo Geknipt" van de maand augustus laten zien.
Benieuwd of jullie deze zomermaanden veel achter de naaimachien hebben gezeten!

Recept 24; Menina tasje
Een meidentasje voor een echt meisje, een nichtje werd 6 jaar en is echt een "fashionista in spe" dus daar paste een Menina-tasje bij. Bij Liefs van Ties een heel mooi stofje op de kop getikt en het tasje volgens het recept gestikt. De naden knipte ik weer bij met een kartelschaar, dat werkt erg goed.

Geflockte naam voor op een haarspeldbordje
Haarspeldbordje

En voila een mooi lief tasje is geboren! Ik maakte er ook nog een haarspeldbordje bij.


Recept 9; Applicatie
Op het Picknickkleed recept 21, appliqueerde ik 3 vogels met behulp van de aanwijzingen van recept 9. Eerst streek ik vliesofix op een rood geruit stofje.
Vervolgens tekende ik 3 vogels (gevonden op internet) in drie verschillende groottes op de stof en knipte ze uit. Daarna met de strijkbout op de Fleecedeken vast gestreken.
In het boek gebruiken Sanne en Riet een open borduurvoet om langs de rand te zigzaggen. Ik heb het anders gedaan. Met behulp van de overlockvoet 2A en een festonsteek op de naaimachine naaide ik langs de Applicatie.