Picasso Jurk voor Modeshow Mode en Kunst

In dit voorjaar kwam via de modevakschool de oproep om deel te nemen aan een modeshow met als thema Mode en Kunstenaars. Een nieuw initiatief vanuit Instituut Cuppens Geurs voor tijdens de studiedag voor leraressen in november. Omdat mijn lerares een van de initiatiefnemers en organisatoren is was dit voor mij een extra motivatie om hier aan mee te doen.
Eerst op Pinterest de nodige plaatjes verzameld. Uiteindelijk viel mijn oog op een afbeelding van een peper en zoutstel in Picassostijl. Ik zag daarin de belijning van een korset.

Op de les heb ik vervolgens een jurk in korsetstijl getekend, met als gedachte daar de afbeelding op te borduren. Via de facebookpagina machinaal borduren heb ik uiteindelijk de peper en zoutstel afbeelding laten digitaliseren door Maud Hergarden.
Daarna liep ik vast met de uitvoering van welke stof en hoe te borduren.... Een tijdje laten sudderen. Soms moet je een project even helemaal loslaten en dan ontstaan er vanzelf weer nieuwe idee├źn!
Na een bezoek aan het Textielmuseum eind July was ik weer helemaal ge├»nspireerd! Ik wilde stof laten bedrukken met het Picassodesign! Bij een drietal firma's heb ik een proefstofje laten bedrukken. Uiteindelijk via Exprezzit een meter stof laten bedrukken met de borduurafbeelding die Maud had gedigitaliseerd.

Maar toen voldeed mijn getekende korsetjurk patroon niet meer... Zonde om de stof in vele patroondelen te moeten verknippen. Het moest nu een jurk worden uit een stuk om de bedrukte stof zoveel mogelijk goed uit te laten komen. En ik had maar 1 meter besteld, dus werd het combineren met een andere kleur stof. Dan ben je toch afhankelijk wat er in de winkel ligt. Maar na een bezoekje aan Stoffig Veghel kwam ik thuis met een mooie blauwe katoensatijn en rood paspelband.
Voor het eerst had ik op een modepop een jurk "ontworpen" waarna ik op de les het patroon daarvan heb getekend. Grappig om te doen en zeker niet de laatste keer.

Een leuk detail is de hals belijning, deze heb ik gebaseerd op de bovenkant van het Picasso figuurtje, asymmetrisch, aan ene kant bol en andere kant recht. Achteraf gezien had dit wat uitgesprokender gekund, het viel tijdens de modeshow niet zo op.

Twee weken voor de modeshow had ik de jurk af. Omdat ik het toch wel zo leuk vond om het originele borduurpatroon te gebruiken heb ik er nog een tas bij gemaakt, van de stoffen van de jurk,waarop ik het patroon heb geborduurd.
Ik heb het patroon Rosalie uit "Mijn Tas" hiervoor gebruikt. De tas had ik pas de avond voor de modeshow om 22.00 uur klaar..... want had het ook heel druk met de musical.


Op 21 november was de modeshow. In totaal deden er 73 vrouwen en 1 man hier aan mee. Verdeeld in 4 groepen van ongeveer 20 personen met een vergelijkbaar thema mochten we over de catwalk lopen. Nadien in je creatie in de zaal rondlopen, waarbij ik veel complimenten kreeg! Erg leuk om mee te maken!

Het peper en zoutstel, mijn inspiratie op de achtergrond!
 

Reacties

  1. Erg mooi geworden, leuk het verhaal erachter te lezen! Knap dat je dit uit een meter hebt weten te halen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een reactie achterlaat!