Berichten

Berichten uit februari, 2014 weergeven

Klein presentje

Afbeelding
Afgelopen week een hartje gehaakt (patroon had ik hier vandaan) en een armbandje van een spijkerbroeknaad gemaakt.
Een presentje voor een nichtje die Page mocht zijn tijdens het Carnavalsgebeuren.

Verder aan de Haak

Afbeelding
Ondertussen hebben we de toeren van Week 7 van de strependeken Crochet Along 2014 achter de rug. Dit keer 4 rijen. Die ik twee keer heb gehaakt. De eerste keer had ik een rij overgeslagen en steken te veel. Toch maar uitgehaald en opnieuw gehaakt. Nu kloppen de steken weer en is de rand weer wat rechter.
Het bevalt me wel zo 's Avonds op de bank zitten haken, kijken naar de Olympische spelen. Wat doen de nederlandse Schaatsters het goed!! Inmiddels nog een muts gehaakt en ben ik gestart met een omslag doek, deze laatste met dikker garen en grote naald..... Dat is snel meters maken!
Puzzel Jasje

Afbeelding
Van de stof uit Parijs waar ik al een jurk van maakte had ik aardig wat over, daarom leek het mij leuk om deze stof te combineren met een andere stof en daar een jasje van te maken. Hiervoor tekende ik een nieuw basispatroon getailleerde jurk/ aansluitende jasjes met dit keer 4 cm overwijdte. Hierin natuurlijk ook weer mijn standaard correcties verwerkt. Dat wil zeggen een lengte verschil tussen de linker en rechter zijlengte van 1,5 cm.
Bij Textielstad had ik tijdens ons bezoek daar een mooie zwart stof met slangenprint gekocht en samen met het zwarte leer en de groene dubbel jersey heb ik daar nu een jasje van gemaakt.
Het idee voor het jasje haalde ik van internet. En heb ik gepind op mijn Pinterestbord.
Met de keuze van dat inspiratie jasje heb ik het mezelf niet gemakkelijk gemaakt in combinatie met mijn patroon en het links-rechts verschil. Qua uiterlijk moet het niet te zien zijn dat er verschil zit.
Maar met heel wat gepuzzel en hulp van de Naaijuf is het gelukkig gelukt. Daar…

Tweede Granny sjaal

Afbeelding
Zag van de week een oud boekje over haken, erg leuk om dat in te zien en je te realiseren hoe hip het nu weer is dat haken. Er viel me een naam op van een steek die ik inmiddels al aardig wat heb gehaakt. Die steek heet Moesje..... En die wordt nu Granny genoemt! Oma werd vroeger ook wel Moesje genoemd en Granny is Engels voor Oma ;-) Gisteravond heb ik mijn tweede Moesje Colsjaal afgemaakt... Mmmmmm Granny Colsjaal klinkt toch beter vind ik! Dit keer heb ik een dubbele rij Granny Squares gehaakt en aan elkaar vast gezet ( veel werk dat aan elkaar vast maken en alle draadjes afhechten :-( ) daarna had ik nog een beetje wol over en daarmee heb ik nog twee rondjes langs de rand gehaakt. De col zit weer vast met een Mobiëus, een halve slag, dus kon weer mooi door blijven haken met de Grannysteek. Deze colsjaal is gehaakt met de Scheepjeswol Invicta en haaknaald nr 2,5
Vanavond weer verder met mijn. Caldeken, ik zag de uitleg van week 6 al weer online staan!

CAL2014 week 5

Afbeelding
Eerder schreef ik al over de Crochet Along waar ik aan meedoe. Inmiddels zijn we bij week 5 aangeland. Vorige week was een lastige. De Catherine Wheel. Die heb ik toch een paar keer uit moeten halen voor hij qua steken klopte. Het aantal steken is wel van belang heb ik gemerkt met het haken. Dus regelmatig tellen is van belang. Nou is tellen niet mijn sterkste punt........ Een mooi leermoment!Nog een rugzakje....

Afbeelding
Afgelopen week was mijn lieve nichtje hier en die zag de rugzak van Freek. Zoiets wilde ze ook wel en ook met een dino erop. Maar dan wel in haar lievelingskleur....Roze (welk meisje niet ;-) ) Als huidige schooltas gebruikt ze de zwemtas die ik eerder voor haar maakte,  maar die is aan slijtage onderhevig.

Dus tijd voor vervanging en een echte schooltas. Omdat ik gezien mijn lopende projecten geen tijd had om een hele nieuwe tas in elkaar te stikken zijn we vrijdag naar de winkel gegaan waar ik ook de rugzak van Freek vandaan had en gelukkig hadden ze daar ook roze rugzakken in een maatje groter!
Vrijdagmiddag gelijk 3 uur bij de borduurmachine gezeten en de Dino erop gezet. Zaterdag nog de Flockletters erop gestreken en weer een mooi kadootje klaar!