dinsdag 29 juli 2014

DIY Muesli repen en Zaden crackers

Vandaag nog een DIY dagje. Omdat een mannetje onze schoorsteen opknapt kon ik me niet terugtrekken op mijn naaiatelier, want moet een beetje in de buurt blijven.
Mooie kans om weer eens zelf Mueslirepen en Crackers te maken. Beide heb ik al paar keer eerder klaargemaakt en smul er elke keer ontzettend van. 

De suikervrije Muesli reep recept haalde ik hier vandaan. 
Ipv amandelen en walnoten heb ik er paranoten ingedaan, ipv rozijnen cranberriebessen, sesamzaad had ik helaas niet in huis ( aanvullen dus). Kokos vind ik niet zo lekker dus dat heb ik gelaten. Zo zie je dus dat je zelf erg kan varieren en je eigen lekker muesli reep kan maken. 
Ook dit is niet veel werk ( meer werk aan opruimen en schoonmaken :-( ) Ook nu maakte ik maar een kleine hoeveelheid omdat het zonder toevoegingen niet lang houdbaar is. Dat los ik op door de repen in bakpapier te rollen en in te vriezen. Op het moment dat ik op pad ga pak ik er een of twee uit de diepvries en zodra ik trek krijg eet ik zo'n lekkere gezonde mueslireep op! Geen suikerdip daarna dus geen snaaihonger!



Het recept voor de Crackers haalde ik hier ( http://puurenlekkerleven.blogspot.nl/2012/05/crackers-met-pit.html ) vandaan. Daar kun je ook lezen waar al die zaden goed voor zijn šŸ˜‰.
Ook hier gebruikte ik weer wat ik in huis heb. Inmiddels wel een goed gevulde la met al die gezonde 
ingrediƫnten. Ik heb de chips la er voor opgeofferd.... Die komen toch niet meer zo veel in huis.
Het was de eerste keer dat ik dit recept gebruikte, andere keer had ik een ander... 
Op mijn Pinterest pagina (  )met gezonde recepten heb ik er een aantal verzameld.
Eitje in een kom mixen, kokosolie erbij, zadenmengsel maken en erbij gooien, doorelkaar roeren, op de bakplaat en hup de oven in. Het is echt niet veel werk!
Ik heb de helft van de genoemde porties genomen, dat zijn voor mij al genoeg crackers. 

Zo de oven in.....
En zo er weer uit

Vervolgens nog courgettesoep gemaakt, want had een hele grote courgette gekregen en met dit warme zweterige weer is het goed om wat soep/bouillion binnen te krijgen voor je vocht huishouding.
Smaakte heerlijk samen met een zelfgemaakte cracker met wat geitenkaas!



Het was op deze zomerse dag wel warm in de keuken... Gelijk een goede test voor de deo die ik gisteren zelf had gemaakt en vanochtend op had gedaan... Nog geen zweetgeur te bekennen! ( heb ook nog stofgezuigd en gedweild = zweten!)

maandag 28 juli 2014

DIY Deo en Tandpasta

Van jongs af aan heb ik mij geintereseerd in kruiden en aromatherapie. Heb zelfs curcussen gevolgd om Aromatherapeute te worden, alleen geen diploma gehaald. Gebruik het regelmatig in en om huis, vooral tea tree ( gorgel maar eens met water met 10 druppels tea tree als je keelpijn hebt, de volgende dag is je keelpijn weg), lavendel, citroen en munt worden hier veel gebruikt. Vroeger maakte ik mijn eigen shampoo, douchegel, massage olieƫn en bodylotion, maar dat is er de laatste jaren om diverse redenen bij gebleven.
Het laatste jaar ben ik me steeds meer aan het verdiepen in koken zonder pakjes en zakjes en nu in toenemende maten zonder kunstmatige toevoegingen, e-nummers, tarwe etc. En daar voel ik me al een stuk beter bij. 
Op het internet en bloggersland volg ik diverse mensen die op dezelfde wijze hier mee bezig zijn. En daar doe ik natuurlijk weer ontzettend leuke ideeƫn op, waarbij mijn oude hobby om zelf mijn eigen schoonheidsproducten te maken zonder al die chemische toevoegingen ook weer gaat kriebelen. Afgelopen weken alle ingrediƫnten en benodigdheden verzameld en vandaag een DIY Tandpasta en DIY Deo gemaakt. Het is snel gemaakt! Kleine hoeveelheden want zonder toevoegingen is de houdbaarheid natuurlijk kort.
Via de site Aromatherapie ontdekte ik het tandpasta recept. Heb er als extra de aloƫ vera gel bijgedaan omdat ik die standaard in huis heb.


Er zit ook zout in het tandpasta recept, ik gebruikte bovenstaande op de foto.

De weckpotjes tikte ik bij de Xenos op de kop

Op Retrovrouw  zag ik het recept van de deodorant.



Beide recepten maken gebruik van kokosolie en baking soda.

Ze staan nu in de koelkast op te stijven want met deze temperaturen is de kokosolie vloeibaar.
Nu nog gebruik er van maken en ervaren of het werkt. Jullie horen van mij!


vrijdag 11 juli 2014

Mandje vol kleur!

Elke keer als ik regenboogkleurige garen voorbij zie komen op de vele Blogs en Facebookpagina's dan ben ik verliefd! Wordt helemaal blij van die kleuren. Daarom kon ik het niet laten om op een hele regenachtige dag een wolwinkel binnen te lopen en katoen te kopen in de regenboogkleuren. Het boek Haken en Kleur van Saskia en Clair heb ik al een tijdje in huis ( ook zo'n vrolijk boek, en in september komt deel 2 uit met thema Feest). En met al dat kleurig garen ga ik daar zeker iets uit haken!
Kijk ook eens op de blogs van deze twee dames, hip, trendy en kleurig haakwerk en prachtige foto's; Haken en meer en Haken bij Saar en Mien

Omdat ik nog niet helemaal tervreden was mat de kleurtjes heb ik ernog wat tinten bij gekocht (mijn favouriete kleuren inderdaad) en een hele lichte tint blauw eruit gedaan....

Alles in een mandje... En voila! Een mandje vol geluk!

woensdag 2 juli 2014

Skin Rose BH

Van een kant en klare Lingeriepakket bij Kantje Boord vandaan maakte ik deze drie-delige BH. Dit patroon gebruikte ik al een keertje eerder en de pasvorm beviel goed.

De lycra was weer een dun voile achtig stofje wat enorm lastig naaien is. (Grrrrr) Dat overkomt me wel vaker dat ik op van dat soort prints val en het kummelige stofjes zijn. Maar met behulp van soluvliesband ging het een stuk gemakkelijker. (Je ziet het op de foto nog wel zitten, maar na een wasbeurt is het verdwenen)
Het tulekant is niet rekbaar en heb dit geheel in de romp onder de cups verwerkt. Hoop dat dit niet te strak wordt. 
De BH is weer een hele andere stijl dan ik normaal heb. Mooi voor de afwisseling! Nu de bijbehorende slips nog....