Nogmaals een Celeste uit "Mijn Tas"

Voor bij de FantaZie jurk van de stof uitdaging Textielstad maakte ik nog een bijpassende tas. Met dezelfde materialen waarvan ik de jurk maakte. Een zwaardere Punta in de kleur petrol en de Fantazie wollenstof. Van deze wol gebruikte ik nu de andere kant, met het zwarte vierkantje erin.
Daardoor een mooi verschil met de jurk. Ook maakte ik nog gebruik van een piping, dat laat het stofje er net iets meer uitspringen.
Uit het boek "Mijn Tas" van Elisanne en Fynn maakte ik al eerder tassen en ik wilde nogmaals de Celeste maken alleen nu van stof. De eerste keer maakte ik hem uit leer.
De wollen stof heb ik eerst beplakt met een stevige vlieseline en daarna nogmaals beplakt met volumevlies H640 zodat de stof niet snel zou inzakken. Als voering maakte ik gebruik van een restant regenjassenstof en maakte ik er ook nog een drietal zijvakjes in. De naden binnenin heb ik afgebiesd met een biaisband.
Een volgende keer wil ik toch proberen uit te vinden hoe ik het hele zaakje kan draaien vanuit een keergat in de voering. Dan zie je de naden niet meer terug. Het zal dan anders in elkaar gezet moeten worden.
Verder ben ik weer erg blij met het resultaat. En heb ik een passende tas bij de jurk, altijd leuk!
Reacties

Een reactie posten

Leuk als je een reactie achterlaat!