Een nieuwe Zo Geknipt!2 Tas van stof en leer

Jos en ik hadden op 29 April een dagje samen naaien gepland. In eerste instantie wilden we een leren tas met franjes (DIY leather fringe bag) gaan naaien. Maar met de deadline van de nieuwe maand van onze sew along (Zo Geknipt) zo dichtbij leek het ons verstandiger om aan de tas van Project 12 te werken, want daar hadden we beide nog geen tijd voor gehad.
Zijzaak noemen Riet en Lies deze tas vanwege de zijzakjes die gelijk de geleiders vormen van de schouderband. Tassen maken is een grote hobby van ons en we hebben dan ook weer met veel plezier gezamenlijk aan deze tas genaaid.
Speciaal voor deze tas had ik al stoffen gehaald bij Es-ster (ook een webwinkel!) in Bolsward namelijk: Riley Blake fabric: Cottage newsprint teal voor de voering en Riley Blake fabric: Cottage triangles voor de buitenstof. Opeens dacht ik aan een grijze lap leer welke ik nog had liggen, die er mooi bij zou passen. Een combi met leer en stof! De dames daagden ons daartoe al uit in het boek.

Ik wilde als versteviging deze tas uitvoeren met soft and stable. Zodat de tas zou kunnen blijven staan, maar wel flexibel blijft. Dit heb ik daarvoor bij Mamarieke besteld.

De schouderband oogde op de foto's vrij kort en breed, daarom heb ik deze met 10 cm verlengd en op schouderpunt met 2 cm versmald weglopend naar de onderkant. Ik draag een tas graag crossover en dat is op deze manier goed mogelijk. En omdat ik de schouderband van leer in combinatie met stof maakte was het omkeren even een dingetje. Maar door het smallere schoudergedeelte open te laten en later door te stikken ging het toch goed. Handig om vooruit te proberen te denken qua handelingen.
Het op stof leggen, uitzoeken van patroondelen duurde langer dan verwacht, dus waren de tassen nog niet klaar toen Jos naar huis ging. Maar de volgende dag 's avonds met de telefoons naast ons en al Whatsappend kwamen de tassen toch net op tijd klaar.... Alleen dan nog het bloggen he?
Resultaat na een dagje naaien,
Het naaien met soft and stable ging prima. Op het einde wordt het wel een heel pakket wat onder de naaimachien doorgaat. Maar doordat het soepel is kun je het nog best goed manoeuvreren
In de bodem heb ik toch nog een stuk stevig karton gedaan die ik heb geplastificeerd, dan zakt dit minder door.
  


Moet zeggen dat ik inmiddels erg blij ben met de tas! Voordat ik begon vroeg ik me af of ik deze tas wel zou gaan gebruiken....recept 27 blijft een toppertje en zag hierin geen vervanging. Maar zie nu hierin een hele geschikte tas voor naar de naailes en alle naai afspraken! Dus deze gaat wekelijks 1 of meerdere keren gebruikt worden!
Reacties

 1. Mooie tas, een fraaie combi zo met dat grijze leer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige tas. Zo leuk die naaiafspraakjes van je en hoe je ze beschrijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De combinatie van leer met de stof komt heel mooi tot zijn recht bij deze tas. Lijkt me een hele fijne tas om te gebruiken. leuk geworden. En de "naaidate" ziet er heel gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Megasjiek zeg!! Well done!! *ZWAAAAAI naar Jos!!* Gezellig zo met z'n twee├źn zeg, ik vind het jammer dat ik geen vriendinnen heb waarmee ik haken/naaien kan oppakken. Gelukkig kom ik via het bloggen genoeg leuke crea's tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie tas en een leuke combinatie tussen stof en leer. Ziet er praktisch uit!

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een reactie achterlaat!