maandag 26 oktober 2015

Mijn Katniss CowlJe zag ze misschien al hier en daar voorbij komen op facebook of blogs een prachtig gehaakte col sjaal met de naam Katniss Cowl. Die stond dus ook al een tijdje op mijn to do lijst. En nu de koude dagen in aantocht zijn leek me het een goed moment. Helemaal omdat ik in Turkije de nodige wol daarvoor kocht!
Het patroon is in het Nederlands te vinden op de Blog van Sophie. Zij maakte er een mooie smalle colsjaal van:
 
Maar het origineel is een brede col die op drie manieren te dragen is, kijk maar eens op Kali haar Blog

Dat is me een te groot geval, dus volgde ik Sophie haar patroon en maakte voor vriendlief een cowlsjaal passend bij zijn winterjas. De reliëf vasten haakte ik er een aantal in een felgroene kleur van de ritsen op zijn jas. Vriendlief wild het rustig houden dus de eerste serie is met 1 rij reliëf vasten. Maar toen werd het toch een beetjes krapjes of ik het ging halen met de zwarte wol, en haakte ik in de volgende herhaling maar twee rijen met reliëf vasten in het groen. Dan maar niet symmetrisch toch?
De sjaal wordt gehaakt met reliëfstokjes en reliëfvasten. Dat had ik al kunnen oefenen in Sophie's Garden en was nu goed te doen voor mij. Voor diegene die er nog wat extra hulp bij kunnen gebruiken is daar You Tube met de nodige filmpjes over de katniss cowl, zo maakte Nathalie  een Nederlands filmpje mocht je wat hulp nodig hebben!

Sophie heeft op haar Blog inmiddels een Wall of Fame aangemaakt waarop al 130 verschillende uitvoeringen van de Cowl sjaal te zien is, gaaf he?

Inmiddels ben ik al weer bezig met een tweede Katniss cowl sjaal!


3 opmerkingen:

 1. Super, wat een eer met die vermelding! En je creatie van de cowl past perfect bij zijn jas! Daar zal hij mee scoren hoor!!!!
  Groetjes Sofie en vooral, dank je wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, zag je blog op facebook 'Haak Maar Aan' en ben je nieuwe volger op Bloglovin'.
  Inderdaad een goeie kleurkeuze van deze sjaal, en de kat vindt de Katniss-cowl ook leuk precies :-)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze staat ook nog op mijn to do lijstje. Wat heb je een mooie exemplaar gemaakt, helemaal in stijl bij de jas. Vriendlief zal m vast veel dragen, zodra die kleine m los kan laten haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!