woensdag 10 februari 2016

Raglanmouw story en Coverlocknaden


Tijdens de kerstvakantie maakte ik een shirt/sweater van Jogging stof. Zo eentje met een zachte binnenkant. Een raglan model leek me leuk en had nog een patroon uit de Burda liggen van een shirt. En ik was zo dom om dit klakkeloos op de joggingstof te leggen, uit te knippen en in elkaar te locken....
Eenmaal gepast zat het shirt vreselijk. Trok omhoog bij de schouders waardoor de boord ook omhoog zat. Bleef shirt naar beneden trekken. Dus in de hoek gegooid.

Afgelopen week op de naailes zelf maar eens een raglanshirt getekend. En wat daar opvalt is dat er een naad loop op de schouder en daar ook een coupe zit.
Toen ging er bij mij een lampje brandje! In de gemaakte Burda shirt zat niet genoeg ruimte bij de schouders en romp. De jogging stof was namelijk nauwelijks rekbaar, terwijl het Burdashirt juist bedoeld was voor zeer rekbare stof.

Omdat het toch wel zonde is dat het shirt in de prullenbak zou belanden heb ik wat overgebleven joggingstof van mijn Comfy Martinidress erbij gepakt en 4 cm tussen de zij-naden gezet. Zo ontstaat er in ieder geval wat meer ruimte in de romp. Ook een nieuwe halsboord eraan gezet om het roze weer terug te laten komen.
Terwijl ik deze blogpost schrijf bedenk ik me dat ik op de schouder en boven-mouw ook een naad had moeten maken om daar stof tussen te zetten, dan was het krapte probleem echt opgelost. Nu zit het shirt wel beter maar nog niet perfect. Maar zo leer ik wel weer wat over raglan mouwen en pasvorm.
Om het roze wat meer terug te laten komen in het shirt heb ik de coverlock erbij gepakt en daarmee de zomen afgewerkt. Met de onderdraad bovenop de stof. Daarna heb ik ook nog de raglan-naden gecoverd, alleen niet helemaal niet goed opgelet welke kant de naad op lag, gatsie! Het is maar goed dat dit een "prullenbakshirt" is...
Om het geheel nog wat speelser te maken bedacht ik nog 3 verticale lijnen met de cover als versiering. En dat ga ik zeker nog eens vaker toepassen!

En dit shirt c.q. sweater is lekker voor thuis op de bank...

5 opmerkingen:

 1. Heel erg mooi, ik heb net een coverlock aangeschaft, dit ga ik zeker ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, heel herkenbaar. Ik ben ook met een raglantop "in gevecht geweest". Maar nu lijkt het erop dat ik een aardig patroon heb voor de volgende versie... We blijven proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, daar zou ik me ook wel comfortabel in voelen!
  Ik blijf het verbazingwekkend en fantastisch vinden wat jij allemaal uit je 'mouw' schudt ;-)
  Echt leuk om te volgen, al je creaties.
  Misschien moet ik er toch eens werk van maken om te leren naaien.
  Nog een fijne dag,
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk hoe je elke keer weer bij kunt leren en mooi dat je dit project van de prullenbak hebt kunnen redden!
  Wat leuk die drie lijnen om de kleur terug te laten komen, die pin ik meteen, dat wil ik ook eens toepassen op een project!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geworden jammer dat ie nog niet helemaal perfect zit maar dat is dan voor een volgende denk ik.
  Vind het wel heel erg leuk zoals je de cover hebt gebruikt ga ik onthouden.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!