zaterdag 20 februari 2016

Raglanshirt experiment

Hebben jullie dat ook wel eens, dat je in een stoffenwinkel je een kleuren combinatie kiest maar eenmaal thuis je aan het twijfelen slaat. Mijn impuls was om bij een andere stoffenzaak te kijken om er andere stofjes bij te halen. Echter door omstandigheden lukte dit niet en besloot ik toch maar de gekochte kleuren combi te gebruiken. 
Tja en eenmaal gemaakt......... bleek mijn gevoel over de kleurencombi te kloppen, deed me aan een pyjama denken. Dus er nog een stuk blauwe Tricot erbij gekocht en daar een pyjama broek van gemaakt. En voila..... Een nieuwe pyjama erbij!

Verder valt er wat te vertellen over dit Raglanmouw experiment. Ik gebruikte namelijk het zelfgetekend patroon voor een elastisch hemd van Bella Hendriks voor het voor en achterpand en van Cuppens Geurs de mouw A. Op deze basis tekende ik een Raglan mouw.
Maar gezien het resultaat ga ik deze combinatie niet nog eens gebruiken. Doordat het een strak aansluitend shirt is in combi met het raglan verhaal, doet het shirt dingen wat ik niet wil.
Zo zat mijn bustepunt in een keer te hoog, dat was geen gezicht. Gelukkig kon ik door uithalen en de coupe naar beneden te verplaatsen dit probleem oplossen.
Een volgende keer toch gewoon het basispatroon van Cuppens Geurs gebruiken voor een raglanshirt. 

De raglan mouw bestaat uit twee delen en heeft op de schouder en bovenkant arm een naad. Deze twee delen tegen elkaar aan geplakt en hierdoor ontstaat er een soort coupe naad op de schouder die ik dicht hebt gestikt. Nadeel vind ik wel dat er snel een tutje te zien is, en deze zich niet snel weg laat naaien.. Dus een volgende keer de mouw gewoon uit twee delen laten bestaan.
Maar toch wel leuk om zo te experimenteren met patronen en kijken wat er gebeurd. Met hulp van mijn naaijuf natuurlijk!

Ook bij dit shirt heerlijk met de cover gespeeld! Kwam wel wat strubbelingen tegen dit keer. Omdat ik mooi strak langs naden wilde coveren had ik een doorzichtig voetje op de Cover gezet. Maar dan slaat de cover blijkbaar sneller steken over! Doorat ik al had besloten er een pyjama van te maken heb ik de siersteek niet uitgehaald maar hier en daar met naald en draad bijgewerkt. 
Wat een heerlijk medium is dat facebook dan! In de fbgroep over de cover en lockmachine poste ik een vraag over de verschillende voetjes en resultaat en gelijk kwam er een hele discussie op gang met veel tips en hulp. Geweldig!

De verticale sierstiksels uit de vorige blogpost heb ik op dit shirt herhaald en ook de raglan naden versierd met een coverstiksel.


Enfin een stuk wijzer geworden en er een pyjama bij 😊

4 opmerkingen:

  1. En zo heb je ineens een fantastische, hippe pyjama! :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien nog niet helemaal zoals je wilde, maar veel geleerd en een heerlijke pyjama erbij!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hihi, heel herkenbaar...De pyjama is toch fantastisch geworden, eentje die niet in de winkel te krijgen is.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!