donderdag 24 maart 2016

Arieljurk uit de La Maison Victor

In mijn uitdaging om een aantal jurken c.q. projecten uit het zelfmaakmodeblad La Maison Victor te maken was dit keer de beurt aan de Ariel jurk. Deze staat in de editie sept/okt 2015.
Mijn eigen maten vergeleken met de genoemde maten uit de LMV en het patroon op het patroonblad, het wordt een beetje schipperen tussen twee maten.
En met behulp van de los geknipte puinzak van de action het patroon overgetrokken, dat gaat een stuk gemakkelijker dan met papier!

Een blauwgrijze Suedine had ik nog als laatste stofje liggen welke ik vorig jaar op de stoffenspektakel in Den Bosch kocht. Enthousiast begon ik de stofdelen aan elkaar te stikken met een microtex naald, dat had ik immers in januari ervaren met mijn nepleren broek. Helaas sloeg de machien steeds steken over! help! Op zoek naar de juiste naald, uiteindelijk uitgekomen op een 90/14 ELx705. Tja, het werkte en das het belangrijkste. Daarmee stikte ik de jurk in elkaar, tijdens de tussenpas op de naailes een kleine aanpassing bij de hals en schouders en verder zit de jurk perfect!


Tijdens het dragen van de jurk deze week ervoer ik veel statische elektriciteit! Grrrrrrr de jurk knetterde en plakte tegen mijn onderjurk en panty. Een oproepje op Facebook  leerde mij dat ik de jurk moest wassen en vooral wasverzachter gebruiken, dat zou het minder statisch maken. Vandaag in de wasmachine gehad en het lijkt inderdaad minder te zijn.

Een fijne jurk om te dragen

7 opmerkingen:

 1. Wat is de jurk mooi geworden.
  Zal ook weer eens met wasverzachter gaan wassen. Ik krijg ook stroom van de machine. ..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is de jurk mooi geworden.
  Zal ook weer eens met wasverzachter gaan wassen. Ik krijg ook stroom van de machine. ..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie jurk en ja, zelfde soort stof als mijn rok. Ik ga mijn rok nog voeren maar houd de tip over de wasverzachter in gedachten. Heb die juist in verband met allergieën in het gezin afgezworen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie jurk. Fijn dat je iets gevonden hebt tegen de statische lading.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een plaatje.
  Ik heb m in het echt mogen bewonderen ook, staat je prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!