zaterdag 12 maart 2016

Een cape voor "Prins Carnaval"

Op een verjaardag van een neefje komt ons oudste neefje naar me toe met een vraag of ik voor zijn verjaardag een Prinsencape wilde maken..... 
Prinsencape? Dacht ik... Bedoelde hij nu een Prins, zo eentje van Prins op het witte paard... Of Prins Carnaval? Want we zaten net in de carnavalstijd... En dat bleek inderdaad zo te zijn! Een echte prins Carnavalcape, met zacht!
Met zacht? Mijn hersenen maakten in korte tijd even overuren en ik vroeg toen aan mijn neefje of hij een cape met bont wilde..... Nee antwoorde hij volmondig; "met zacht"!
Gelukkig is daar tegenwoordig google en snel een prinsencape opgezocht.... " met zacht" bleek toch met bont te zijn. Geweldig!
Heel vereerd met zijn vraag kon ik natuurlijk niet anders dan een echte prinsencape te maken. 
Gelukkig was daar nog de carnavals optocht in ons dorp, waar ik de prinsen met hele andere ogen bekeek en op de foto zette.
In eerste instantie keek ik op het internet rond voor een patroon, maar kon niks naar mijn zin vinden. Dus op de naailes een patroon getekend voor een echte prinsencape met kraag!
En de cape vervolgens in elkaar gezet, met een bontrand en een zilverkleurig band.Vandaag was het de grote dag en wat was ons neefje blij met zijn cape! Zijn grote wens in vervulling, het hele jaar Prins zijn!

 
3 opmerkingen:

 1. Wat stoer! En wat is je cape goed gelukt, snap zo dat hij er blij mee is!
  De kraag maakt het helemaal af en 'dat zacht'

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige prinsencape. Wat staat jouw neef te glunderen met zijn nieuwe cape. Een echte Carnavalsprins.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie cape, natuurlijk wordt hij hier blij mee. Handig zo'n tante.

  Groeten Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!