Berichten

Berichten uit april, 2016 weergeven

Mijn Versa Versa Tas!

Afbeelding
Zie hier mijn versie van de Versa Versa tas "Roma" uit het boek "Mijn Designer Tas" van Elisanne en Fynn. Deze tas is een ontwerp van de Iers-Belgische ontwerpster Sinead Shannon Roche, die na haar start in 2012 nu een met een klein team aan het ontwerpen van tassen werkt.

Het idee achter de tas is een basis met daarop een afritsbare flap. Door te wisselen met verschillende flappen kun je de tas aanpassen aan je kleding, gelegenheid etc.
Op het de website van Versa-Versa vind je meer verschillende voorbeelden!

Voor mezelf wilde ik geen verwisselbare flap, dus paste ik het patroon een beetje aan en liet de rits er tussenuit.
De buitenstof is een hele dunne leer in aubergine/paarse tint. Omdat het leer zo dun is en ik wel een tas wilde die zijn vorm behoud heb ik gekozen voor Soft and Stable als versteviging. Licht in gewicht maar voegt wel volume toe. En gemakkelijk te verwerken onder de naaimachine. Voor de binnenkant een stofje wat ik ooit kocht op stoffenspektak…

Burdahackjurk nr 3

Afbeelding
Op een regenachtige zondag kon ik niet verder met mijn naaiwerk waar ik mee bezig was maar had toch ontzettend zin om achter de naaimachien te kruipen. Een ideale dag om weer eens een stofje uit mijn voorraad weg te naaien. Een bruin tricot met heel weinig rek, daarom was deze ook lang blijven liggen, want dat vergt een ander patroon met meer overwijdte. Daarom trok ik een jurkpatroon uit de Burda mei 2009 nogmaals over maar dan in een grotere maat. Blijft een topmodelletje deze jurk want dit is al jurk nr 3 die ik op basis van dit patroon maak. En ik maak niet snel kleding van dezelfde patronen.
Paste ook dit model iets aan, net als mijn vorige burda-hack jurk, tailleband opgenomen in rokdeel en rokdeel iets gerend gemaakt.
Dit keer weer met elastisch paspel gewerkt, deze besteld bij Mamarieke. De felle kleur van de paspel haalt de jurk qua kleur mooi op vind ik zelf.
De stof heb ik een lange tijd geleden een keertje op de kop getikt bij een onderlinge stoffenruil met Jos, geen idee…

Black Beauty

Afbeelding
Het was even rustig hier, even een heerlijk uitstapje gemaakt naar Malaga en voor die tijd hard gewerkt aan het maken van een testversie van de Blueberry bag van Juffrouw Kersjes. Zij deed een oproep voor testers en uit de 200 aanmeldingen was ik er eentje van! Keileuk. Het resultaat zullen jullie binnenkort wel zien.

Op mijn maandelijkse dag samen Lingerie naaien met een vriendin heb ik dit keer weer eens een kooppatroon uitgeprobeerd. Namelijk een bh hemdje O2 van Merckwaerdigh.
Echter wel mijn eigen cup patroon erin verwerkt! Het stofje komt van Poetsie.nl en is een leuke slangenprint lycra in het zwart.
Heb het hemdje nu de hele dag aan, omdat het geen reguliere bh sleuring heeft is het ff wennen, de boel wordt minder op zijn plek gehouden. voor mij niet zo'n probleem, maar met grotere buste lijkt me dat niet wenselijk. Ik moet nog even checken of het inpassen van mijn eigen cup is goed gegaan, lijk wat ruimte over te hebben.
Maar wel een prettig hemdje om te dragen!

De bijp…