En nog twee tricotjurken

Na de kleurenwaaier jurk maakte ik nog twee jurken voor mijn moeder. Nu heeft ze haar jurken collectie mooi aan kunnen vullen in de kast ;-)

Toen ik de kleurige stof kocht bij Sisters Stoffen zag ik ook nog een andere tricot liggen met blauwe bloemen en ornamenten. Deze deed mij denken aan Delfts Blauw. Ook een kleur die past bij Moeders.
Maakte met hetzelfde Fit and Flare patroon van So Sew Easy deze tweede jurk.
Ditmaal met langere mouwen inclusief een omslag.
Vervolgens nog een hemdjurkje gemaakt voor de warmere zomerdagen die er hopelijk toch nog wel weer aankomen. Dat het een hemdjurkje werd was uit noodzaak. We kochten dit stofje bij v/d Berg op de markt in Uden, maar het was een reststuk van maar 1,20. En omdat mijn moeder het liefst een gerende, uitwaaierende rok heeft, lukte het niet om daar een jurk uit te krijgen. Diverse modellen geprobeerd, maar helaas.
Toen bedacht ik me een hemdjurk, ik maakte er al eerder een paar voor op vakantie. Dit jurkje heb ik getekend op basis van het elastisch hemdpatroon van Bella Hendriks.
Voor mijn moeder maakte ik een nieuw patroon van de jurk. Met de lockmachine zit het jurkje zo in elkaar.


Voor de afwerking van de bovenzijde en om de spaghetti bandjes te maken wilde ik mijn biesgeleiderapparaat gebruiken. Deze heb ik ooit voor bij mijn naaimachine gekocht. Maar hij moet ook op mijn Cover kunnen. Bij de eerdere twee jurken had ik al geprobeerd om de hals met een bies af te werken. maar dat was niet gelukt.
Maar drie keer is scheeprecht en dit keer lukte het zowaar, met wat tips die ik kreeg op de FB-groep over de Coverlock. Ik denk dat het ook uitmaakte dat deze laatste tricot stugger en wat dikker was., v
Heb gelijk wat gespeeld met de bandjes voor een leuk rugpand.
 

Ik weet al wat ik voor mijn komende verjaardag wil. Een biesgeleider voor de Janome Cover :-)

Reacties

  1. Hier zal ze wel heel erg blij mee zijn.
    Vind van allebei ook de stofjes erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er ontzettend "net echt" uit die bandjes ook leuk top jurk

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Altijd leuk indien je een reactie op mijn blog achterlaat!