donderdag 9 november 2017

Charles het "aangepaste" hemd van LMV

 Momenteel ben ik druk bezig met het aanpassen en maken van kleding voor mijn vader zodat het aan en uitkleden wat gemakkelijker voor hem verloopt.
Zo vermaakte ik een paar overhemden door er een achtersluiting in te maken. Dit door er een flap onder te maken van een ander stofje.
Aan de onderkant heb ik ook een strook hemd af gehaald. Hiervan kon ik weer een bies maken die ik langs de opening vast stikte omdat je anders de stof zou zien waar ik de onder flap mee maakte.

Met wat kamsnaps en klittenband kan de overhemd gesloten worden.

De inspiratie voor de aanpassingen haalde ik naast mijn eigen ervaring als Ergotherapeut ook van Pinterest. Heb een special bord hiervoor aangemaakt. Klik hier!
Daarnaast maakte ik van een hele soepele Jogging Denim (Stefs stoffen Veghel) een Charles uit de LMV voor mijn vader en paste ik het achterpand aan door twee flappen die over elkaar heen komen te zitten. Ook deze sluit met kamsnaps en klittenband.
Door de joggingstof draagt dit hemd lekker soepel en door de denim uiterlijk oogt het als een spijkerblouse. Ik heb wat deelnaden doorgestikt met dikker garen voor de echte jeanslook. Omdat ik nu rekbaar materiaal doorstikte ipv gewone jeans, was het zoeken naar de juiste naald en voetje.
Ik gebruikte in eerste instantie voetje 10C, een fijn voetje om mee door te stikken. Maar zoals je in de foto hierboven ziet, sloeg de naald steken over tijdens het doorstikken. Toen bedacht ik dat ik een naaigids op mijn naaimachine heb. Deze geraadpleegd en deze adviseerde een ander voetje en een andere draadspanning. Het mooie is dat dit dan meteen wordt ingesteld. Handig zo'n app op de naaimachine, zou het vaker moeten gebruiken. Met voet 8 ging het doorstikken al een stuk beter.

Maar uiteindelijk heb ik toch ook mijn boventransport voet gebruikt. Door de elastische stof was dat toch wel beter.
 De sluiting op de achterkant

 Met kamsnap en klitteband sluiten de flappen

Mijn gezelschap tijdens het naaien
Bij de manchet en borstzak gebruikte ik de binnenkant van de stof, deze is bijna nog mooier als de goede kant!

Knoopjes vond ik bij 't Kluske in Uden in dezelfde kleur als mijn doorstik garen.
Het patroon komt uit de laatste La Maison Victor. Ik volgde ongeveer de beschrijving, met de aanpassingen moest ik zelf even goed na denken hoe het met de kraag in elkaar te stikken.


Ik hoop dat mijn vader veel plezier heeft van de blouse en dat deze comfortabel draagt.

Patroon: Charles hemd uit La Maison Victor
Stof: Jogging Denim gekocht bij Stef's Stoffen te Veghel

2 opmerkingen:

  1. Ik heb de blouse in het echt gezien, hij ziet er prachtig uit! Mooi dat je dit kunt doen om het zo voor je vader makkelijker te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb op je pinterestbord gekeken, je staat er helemaal niet bij stil tegen wat voor zaken je allemaal aanloopt als je in een rolstoel terecht komt.

    Wat mooi dat je dit voor je vader doet en wat een stoer jeanshemd is het geworden. Je vader boft met zo'n dochter! Echt crea powerrrrrr

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!