dinsdag 7 november 2017

Sancho Clubdag 2017

Afgelopen zaterdag was er weer een clubdag van de Vereniging Sancho. De vorige twee jaren gaf ik zelf workshops Lingerie. Maar dit jaar deed ik eens zelf lekker mee met twee leuke workshops!

Het was weer een zeer geslaagde clubdag. De afgelopen twee jaren de nodige dames leren kennen (ook van de naaiweekenden natuurlijk) En daarom leuk om elkaar te treffen en weer even bij te kletsen in het schoolgebouw van de Corderius College in Amersfoort.

Na een welkomst woord in de aula gingen de workshops in een aantal leslokalen van start. Ik mocht beginnen met een workshop "In the hoop" borduren. We gingen een make-up tasje in de borduurring maken. Petra had alles mooi voorbereid. Een duidelijke handout en de materialen al kant en klaar. We hoefden alleen maar te borduren. Petra had haar eigen borduurmachine meegenomen en deed elke stap voor. Via de mail hadden we ook al de borduurbestanden gekregen en deze al op de machine gezet. Door deze workshop ben ik wat meer over mijn vrees over in the hoop projectjes heen gekomen. En eind resultaat is een make-up tasje. Hoefde thuis alleen maar de randen met een kartelschaar af te knippen en het geheel om te keren.Foto door Diana van der Sluis

Eindresultaat


Na een lunch en een kijkje in de ruilhoek en bij aanwezige shops Stitch & Zo en Kleurenmix. En ondanks dat ik verjaardagscentjes bij me had heb ik daar niks gekocht. Heb eigenlijk nog genoeg liggen om vooruit te kunnen. Er was ook nog een scharensliep die de botte scharen weer lekker scherp maakte.
Ruilhoek. Foto Diana van der Sluis

In de middag gaf Aline een workshop Twist. Een aparte knoop bovenin de halslijn. Hoe je dit patroontechnisch tekent en maakt.
foto van de Russische blog
Dit naar aanleiding van een Russische blog waarin dit wordt uitgelegd. Aline heeft veel tijd en energie gestoken in het uitvogelen hiervan. Met een duidelijke uitleg en ook weer een mooie hand-out konden we aan de slag.
Uitleg van Aline
Voorbeelden door Aline gemaakt met verschillende kwaliteit materialen
foto door Diana v/d Sluis

foto door Diana v/d Sluis
We kregen tijdens de 2 uur durende workshop de tekening af. Op stof leggen en een proef in elkaar zetten deed ik gelijk de zondag. Want was toch wel erg benieuwd hoe het ging worden! 
Ik was niet de enige die zondag meteen een proefje in elkaar lockte en daar kwam Marieke erachter dat de knoop bij dit voorbeeld precies andersom zit, dus moeten we anders de knoop leggen. En ik denk dat dit mij ook mooier staat. Nu best veel ruimte middenvoor.
Op de naailes maandagochtend meteen opnieuw getekend en daar de borstcoupe weggewerkt richting de plooien en knoop. Dit moet ik nog verder uitwerken.

De workshops worden vrijwillig door mede Sancho-leden voorbereid en gegeven. Ik weet uit eigen ervaring dat dit veel voorbereidingstijd en inspanning kost. Daarom een dikke Chapeau voor alle workshopbegeleiders van de Sancho Clubdag! Misschien dat bij de volgende clubdagen deze leden bij de afsluiting van de dag ook in het zonnetje gezet kunnen worden op het podium!


Op deze dag was er ook een wedstrijd. Dit jaar was het thema: Maak eens wat voor een ander! Daar kon ik wel wat mee en heb de rolstoeljas (klik hier voor blog daarover) en een aangepaste blouse (blog volgt nog) ingeleverd.
En hoe leuk..... Ik won maar liefst 2 prijzen met de Rolstoeljas! Een eerste prijs voor uitvoering/techniek en een 3e prijs voor originaliteit!  En als prijs een pakketje met kurkstof en alle benodigdheden om een tasje te maken van Stitch&Zo en van JoyFits een mooie tricot met hertjes. Helemaal mijn smaak. Blij mee!
foto door Diana v/d Sluis

foto door Diana v/d Sluis

foto door Diana v/d Sluis


Al met al een geslaagde Sanchoclubdag!

5 opmerkingen:

 1. Applaus voor de workshopleiders inderdaad, ze hebben er een hoop tijd in gestoken zo te zien. Leuk om weer nieuwe technieken te leren, ben benieuwd naar je tweede twist shirt!

  En die prijzen, volledig terecht!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me erg leuk zoiets. gezellig en je leert er meteen ook nog iets bij! Top.

  Gefeliciteerd met je prijs. Leuke spullen kreeg je!
  Een rolstoeljas ? Wat ik me daar bij moet voorstellen, geen idee. Maar ik ga even een kijkje nemen via die link. Dan kom ik er vast wel achter!

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk verslag! Ik heb de dag gewoon nog een keer meegemaakt bij het lezen er van. Mooie prijzen heb je gewonnen en ook wat mij betreft terecht verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een leuk verslag.........ja je rolstoeljas was subliem!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je mooie prijzen: terecht! 👍🏼

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!