woensdag 22 augustus 2018

Odette met effect

Tijdens een bezoekje aan Sisters Stoffen in Schaijk liep ik tegen UV color changing stof aan.
Meteen kreeg ik een idee wat ik daar van kon maken!

Een Odette uit de La Maison Victor (en deze is gratis te downloaden)!
Die stond al een tijdje op mijn to do lijstje als een lekker snel klaar tussendoor project. En met deze stoffen was het moment daar.
Odette uit de LMV
Ik maakte er zelfs 2. Want dit soort stof is natuurlijk ook erg leuk voor de jeugd. Dus maakte ik er eentje voor mijn nichtje en eentje voor mezelf. Odette is gelukkig ook voor de kleine maten.

Bij mezelf tailleerde ik het patroon maat 38, want dat vind ik mezelf mooier staan.
Ook koos ik voor mijn biezen een kleur uit het shirt, want alleen zwart-wit vind ik iets saai qua kleur.
Al hoewel het een leuke print is met groene bladeren en flamingo's.
Voor mijn nichtje maakte ik maat 34 en verlengde het patroon iets, gezien haar lengte. En koos qua stof voor ene gekleurde legerprint. Lekker stoer!

Het is een zeer eenvoudig te naaien shirt. Met de lockmachine naaide ik hem in elkaar en de biezen zette ik er eerst met de naaimachine aan en daarna stikte ik deze op het rompdeel door met een rekbare rechte steek. (voor de Bernina naaisters: steek 1329 met de zijsprong op 0,5 en de lengte op 3) De zoom stikte ik ook door met de naaimachine en wel met steek 14 een soort rekbare siersteek.Erg leuk effect dat color changing effect onder invloed van UV-licht

2 opmerkingen:

  1. Zo leuk, er komen steeds nieuwe dingen op de markt. Hoe raar sta je te kijken als iemand aan komt lopen en je ziet het shirt van kleur veranderen!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je laat weten wat je er van vindt!