dinsdag 21 augustus 2018

Sophie de kurkleren tas

Sophie was een flinke uitdaging.
Hilda zag deze tas en het leek haar wel een leuk project voor onze maandelijkse creadag om deze tas na te maken.
Eerst namen we alle maten op en maakten diverse foto's, waarna we er een papieren patroon van tekenden. Na alle materialen te hebben aangeschaft kwam de grootste uitdaging. Hoe zetten we deze tas in elkaar.
 
Omdat het origineel een stevige staande tas was hebben we het kurk verstevigd met Sandwich-Fix van K-Bas een instrijkbare stevige voering. Ik had helaas vergeten om de naadwaarden vrij te laten van de voering. Hierdoor kreeg ik hele dikken naden. Hilda had de voering wel een cm smaller geknipt en dat scheelde veel gedoe.

Zie je het verschil van de naden?

Een heel geworstel dus om dit om te keren. Maar uiteindelijk wel gelukt. En ook met de voering en de rits kwam het uiteindelijk klaar. De hengsels deden we zoals ik al eerder bij een andere tas deed. Door een extra ring kan de hengsel dubbel of enkel gebruikt worden.


Echter hebben we in het gebruik gemerkt dat we hem alleen dubbel gebruiken dus aan een schouder dragen en niet cross-body. De hengsel ga ik nog korter maken want nu draait het wat in elkaar.
Links de tas van Hilda en rechts mijn tas

We hebben in totaal twee crea-dagen aan deze tas besteed.Het is een heerlijke tas geworden, lekker licht en grote inhoud, de zonnebril past er ook in. En het vakje voor de telefoon is ook praktisch. Ik vergat dit keer de keycord. Dat vind ik toch ook altijd handig. Kan hem er achteraf nog in naaien.

Materiaal: 
Kurkleer, versteviging en rits van K-Bas
Stof; via een webshop (geen idee meer welke)
Magneetsluiting via Ali-express
Hardware via Het Leerlokaal
Patroon zelf getekend n.a.v. een bestaande tas


2 opmerkingen:

Leuk als je laat weten wat je er van vindt!