BH-Hemdje

Cup van het BH-hemdje
De diverse onderdelen.
Een BH-hemdje staat al lang op mijn verlanglijstje om te maken. Daar zijn uiteraard verschillende manieren voor om dit te maken. Ik heb er voor gekozen voor een hemd met een gewoon BH achterpand en sluiting waarbij eronder het hemd zit vastgemaakt. Je kan er ook voor kiezen om dit inpandig te doen, zodat je de BH achterpand met sluiting niet meer ziet. Maar het vastmaken en aandoen wordt voor mij dan te lastig.
Enige tijd geleden had ik het patroon al eens getekend. Nu al mijn lopende projecten waren afgerond eindelijk tijd voor het maken van dit BH-hemdje. Afgelopen donderdag kwam een vriendin een dagje bij bij naaien. Dit is altijd erg gezellig en ja,... we komen zeker aan naaien toe! Dus donderdag patroon overgetrokken, op stof gelegd, en BH patroon op lycra, padding en Italiaans kant gelegd en uitgeknipt. Als eerste heb ik de padding stotend tegen elkaar genaaid en vervolgens de lycra en kanten cup onderdelen aan elkaar gemaakt. Daarna de padding cup overtrokken met de lycra en kant. En toen was het tijd om er mee te stoppen.
Nu hoop ik weer snel tijd te vinden om hier mee verder te gaan! Want ben razend benieuwd hoe het gaat worden. Ben ondertussen ook begonnen met een jurk te tekenen met een "watervalhals". Dus heb nu weer 2 lopende projecten.

Reacties

 1. oh, dit wordt een mooie! De stof en het kant komen me bekend voor haha. Nu maar snel tijd hebben om achter de naaimachien te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er veelbelovend uit! ben benieuwd naar het resultaat.

  San

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het toch een mooi kantje, heb het zelf ook aangeschaft via San. :-)
  Ik ga er ook mee aan de slag. Die van jou ziet er al veelbelovend uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Altijd leuk indien je een reactie op mijn blog achterlaat!