maandag 27 juni 2011

Voor een dag valkenier

 Zondag mochten wij weer helpen met het voeren van de roofvogels bij vrienden van ons die Valkeniers zijn. Vorig jaar waren ze net begonnen en hebben we al een keertje mogen meehelpen. Ook dit keer vond ik het weer heel fascinerend om te zien en te beleven. Op deze manier heb je de kans om  roofvogels van heel dichtbij te bekijken en hun vlucht en eet gedrag te bestuderen.
Een kleine foto impressie hieronder:
Shanti de Bengaalse Oehoe

 Wat een ogen he?

 Je kunt mooi zien hoe ze komt aanvliegen op de hand links

 Dit is Barni het Kerkuiltje met zijn prooi muisje
Een nieuwe aanwinst is de Laplanduil, deze is nu zo'n 2 a 3 maanden oud en moet nog "mooi" worden
Charlie de Amerikaanse woestijnbuizerd.
Hij beschermt zijn prooi door hem te "mantelen"; zijn staart breed en vleugels om de prooi heen gevouwen.
 Torenvalkje met zijn beloning, ook een muisje
Torenvalk vliegt in het veld aan op de hand met daarin een eendagskuikentje

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk, ik heb dat ook al een paar keer gezien, en zou het zo'n leuke hobby voor mijn man vinden, maar hij wil niet :(

    Hier vliegen de roofvogels trouwens wel 'in het wild', machtige vogels zijn het, eens zo'n hele grote uil ( welke weet ik niet) heel laag over het dak van een huis zien vliegen, een spanwijdte dat die had...ik schrok er allemaal van.
    Torenvalkje heeft een paar jaar bij ons op een luik(van een raam boven) geslapen , toen we een nestkast opgehangen hadden kwam hij niet meer, is verhuist naar een boom in de buurt, hij is er nog wel, ik spot regelmatig hoopjes veren van kleine vogels in de tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook gefacineerd door deze vogels bij ons in het dorp een nest met drie jongen van de kerkuil er zitten hier ook buizerds. Maar zo dicht bij als jij ze hebt gezien dat is lang geleden. op naar een volgende keer zeker.

    gr.Corina

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je laat weten wat je er van vindt!