zaterdag 6 januari 2018

Haakplanning

Terwijl ik wat restjes haakkatoen wegwerkte was ik aan het nadenken wat voor projecten ik in 2018 wilde gaan doen.
Was begonnen met een vest, maar dat werd wat eentonig en hoeveel vesten heb je nodig? Nee ik was op zoek naar een project waarbij je snel resultaat ziet maar ik toch wel even mee bezig mee bent. En ik zag diverse mooie projecten voorbij komen die me wel aanspraken.

Project 1: Blokkendeken van ByClaire
Van vriendin  Jos kreeg ik op mijn verjaardag de ByClaire agenda. Daarin wil ik mijn projecten gaan bijhouden. Maar er staat een leuke Cal in. Een blokkendeken. Elke maand 4 blokken in filetsteek. En na 12 maanden kan ik een mooie deken in elkaar zetten. Mooi project om elke maand aan te werken. Bij o.a. Wolplein zijn er twee kleurstellingen te koop, een bonte of een blauw groene.

 Mijn oog viel natuurlijk op de blauw groene, maar ja daar heb ik al vaker een deken in gehaakt dus daar wilde ik even van afstappen. Ik wil de deken haken voor onder het tuinhuisje buiten, lekker onder weg kunnen duiken bij de koelere zomerse dagen. Dus daar heb ik de kleurstelling op afgesteld. Toch ook wel spannend hoe het uiteindelijk wordt.
Inmiddels al met het eerste vierkantje begonnen in paars met lime. Een leuk hartje <3 nbsp="" p="">

Persian Tiles Deken by Jane Crowfoot
Het tweede project heb ik lang over nagedacht of ik die nu wel of niet wilde gaan doen. Maar elke keer als ik de plaatjes hierover voorbij zag komen werd ik toch erg getriggert. Ook Jos was fan van dit patroon en samen kochten we het patroon en de NL- vertaling. Het originele patroon is van Jane Crowfoot en nu is er een vertaling via YLA Lifestile&Wol te koop. De deken is te haken in de originele kleurstelling of in de nieuwe bonte variant.... Lang getwijfeld maar uiteindelijk gekozen voor de originele kleurstelling. Het bestaat uit achtkantjes en granny squares die uiteindelijk aan elkaar worden gehaakt.
Originele Persian Tiles Deken van Jane Crowfoot


CBTL Crochet Between The Lines:
En op het laatst kwam er nog een project bij! Nummer 3. Want 31 januari begint er een Mal (Make Along) georganiseerd door Scheepjeswol en Tammy van Canadutch. Een sjaal in een mooi kleurenspel en kleurverloop met twee Whirlbollen. The Crochet Between The Lines oftewel CBTL.
Vorig jaar heb ik al eens een sjaal gehaakt met de Whirl, fijn garen om mee te haken! Door het effect van de steken en de twee verschillende kleuren ontstaat er een erg apart effect een soort haakillusie ;-)! Ook Jos is hier aan begonnen (klik hier voor haar Blogspost erover) en ik werd door haar enthousiast gemaakt.

Ik koos voor bovenstaande twee kleuren en bestelde deze bollen samen met het patroon bij Caro's Atelier en kreeg er nog een mooie vilten tas bij kado!

Ik kan voor het jaar 2018 vooruit! Ik ben benieuwd hoe lang ik er over doe en zal zo nu en dan wel eens wat laten zien. Sowieso via mijn Instagram!

4 opmerkingen:

 1. Wat heb jij leuke vooruitzichten om te haken. Veel haakplezier!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, volgens mij ben ik behoorlijk 'schuldig' aan de invulling van je haakkalender. Het worden stuk voor stuk mooie projecten, dat weet ik nu al!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke haakprojecten ga je dit jaar maken! En dus ook de ByClaire agenda cal. Je kleuren vind ik reuze spannend maar ik weet zeker dat het een mooi geheel gaat worden!
  Veel haakplezier dit jaar!
  Lieve haakgroetjes Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij blijft het niet alleen bij deze plannen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!