donderdag 4 oktober 2018

Bikini Turquoise Sunset

Vlak voor onze vakantie maakte ik nog een bikini. En in mijn vorige blog vertelde ik al dat ik deze zou maken van de Watson Bra pattern.
Het achterpand versmalde ik zodat er een bikini sluiting aan paste.
 Ik maakte zelf mijn schouderbanden van een reepje lycra en het elastiek.
En paste het patroondeel van de cups iets aan, maakte de cups iets groter door de deelnaad iets ronder te tekenen. Badpak lycra is iets stugger en op deze manier compenseer ik dat.
In plaats van rubber elastiek gebruikte ik nu plat elastiek of jongetjes elastiek, dat is picotelastiek zonder picot zeg maar. Ik denk dat ik er iets meer rek uit had kunnen halen want na een paar keer zwemmen merkte ik dat ik dat het broekje niet meer zo strak om de billen zat.
Maar wat ik bij thuiskomst ook zag was dat de mooie gouden print op de billen helemaal verdwenen was! Dat is erg jammer. Niet zo'n goede kwaliteit print dus.
De bikinitop ziet er nog wel goed uit, en heb nog wat lycra over dus maak ik nog een nieuw broekje erbij. Want het was verder een heerlijke bikini om te dragen!
De gouden versiering kreeg ik lang geleden eens van Cassandra van Lijfgoed. Het lijkt wel een beetje op een T en past mooi bij de gouden print! Kwam dus nu mooi van pas.

Materiaal: Badpak lycra van Kantje Boord
Plat elastiek van Kantje Boord
Sluiting van ??
Versiering van Lijfgoed

2 opmerkingen:

  1. Die ziet er gewoon heel erg sjiek uit met die gouden print en gouden versiering. Mooi model ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe gaaf is dat toch om in je eigen bikini te lopen (inclusief 'T')! Jammer van de stof, maar je weet nu wel dat je een goed patroon hebt om meer te kunnen maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je laat weten wat je er van vindt!