vrijdag 14 april 2017

Kroko kurkleren Handbag

Naast de Rozy wallet maakte ik van het overige stuk kroko-kurkleer een bijpassende handtas, met dit keer een 3D strikje.

Voor de binnenkant maakte ik ook weer gebruik van het mooie stofje van Stitch&Co
Het zelf getekende patroon is dezelfde als van de kurk-lederen tasjes die ik in januari maakte. Alleen paste ik het formaat een beetje aan. Het strikje spotte ik al eens op Pinterest en toen er laatst een blog van Naomi Sluijs (Soft-Cactus) voorbij kwam (gratis patroon voor een handtas!) met daarin een handtas met een strikje, wist ik meteen dat er op mijn tas ook zo'n strikje moest komen ipv het platte exemplaar van de tasjes die ik eerder maakte.

Ditmaal ook een voering op het flapdeel, waardoor ik er een pipingband tussen uit kon stikken. De maakte ik zelf met behulp van een stukje leer wat ik nog had liggen en een stuk koord.
En aan de binnenkant een zakje voor de telefoon met een piping randje
Op het strikje zit een hotfix steentje die ik van Jos kreeg op het Sancho weekend. Een extra detail wat mooi accent op het strikje legt.
De mooie D-ringen, rits, trekker en Musketonhaken kocht ik vorig jaar januari op de Materialenbeurs in Utrecht.

De rozy past met enige moeite in de handtas, deze had eigenlijk een iets grotere cq langere ritsopening mogen hebben. Mmmmmm misschien nog maar een tas maken? :-)


Materiaal:
Kroko Kurk leer: K-Bas
Stofje: Stitch&Co
Fournituren: Leerlokaal Arnhem

4 opmerkingen:

  1. Wat een gave tas weer..je zet er wel de vaart in, eest die mooie 'wallet' en nu weer een bijpassende tas....hier liggen ook 2 stukjes kurkleer te wachten, maar ik heb een beetje koudwatervrees.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!