woensdag 5 april 2017

Sancho clubweekend 2017 Deel 1

Afgelopen weekend voor het eerst mee geweest op het Sancho clubweekend,  een naaiweekend of ook wel naaikamp genoemd daar we in een accomodatie zaten waar meestal schoolkampen verblijven.
Dit was in Nunspeet in groepsaccommodatie de Grote Bunte. Vorig jaar november daar ook geweest met het lingerienaaiweekend.
Vorige week maandag werd ik erg verkouden, aangestoken door manlief en tot vrijdag was het twijfelen of ik wel kon gaan. Het hoesten was in ieder geval een stuk minder maar was donderdag er erg snotterig bij geworden. Toch besloten om te gaan, het was mijn eerste Sanchoclubweekend. Wilde dat eigenlijk niet missen!
Dus op vrijdag vriendlief zijn auto volgeladen en rond 18.00 was ik in Nunspeet na wat fileleed.
We hadden de luxe dat de beheerder beide slaapgangen open had gedaan. Dus iedereen kon beneden in stapelbedje slapen als men dat wilde en Jos en ik lagen zelfs maar met zijn tweeen op 1 kamer! Snel mijn slaapplekje in orde gemaakt en daarna aangeschoven voor soep, knakworst en mijn eigen meegebrachte salade.
Uitzicht op het slaapgedeelte
Ons slaaphok

Daarna meteen naar boven om de naaimachine te installeren. Merkte toch duidelijk dat ik niet zo fit was. Kwam niet zo snel op gang. En mijn hoofd vol watten en erg benauwd en snotterig. Niet echt fit genoeg. Maar gewoon doorzetten, paracetamol, neusspray, fluimucil tabletjes, etc etc...
Vrijdagavond begonnnen met een slaapmasker te maken. De oude was toch wel echt aan vervanging toe. En ik wil 's ochtends toch wel een beetje uitslapen op kamp en niet bij de eerste zonnestralen wakker worden. Had hem eerste helemaal met een roze katoentje gemaakt, maar dan werd het masker niet donker genoeg. In de stoffenruil hoek tikte Jos een mooie lycra op de kop en die was perfect voor een slaapmasker en mocht ik gelukkig een klein hoekje van hebben. En samen met omvouw elastiek gefröbeld tot een slaapmaskertje. Geen hoogstaand naaiwerk, maar snel klaar freubelwerk.
Daarna maakte ik nog een lunchbag van Vegatex. Een soort nepleer gemaakt van cellulose en latex. Deze lag al geknipt in mijn krat, hoefde alleen de naden dicht te naaien dus ook zo gepiept. Nu nog een kamsnap erop en dan is deze klaar. Later zal ik er meer over bloggen (net als over alle gemaakte projecten ;-) )
Tot een uurtje of 12 zitten naaien, daarna nog een glaasje wijn en naar bed.

De volgende ochtend was ik een van de laatste die op was, toch wel echt een teken dat ik niet fit was. Iedereen was al klaar met ontbijten en boven al aan het werk. Mooie kans om rustig wat foto's te nemen van het mooie gebouw waar we in zaten.
Mooie oude deuren en marmeren vloer in deze villa van weleer
De trap naar boven waar het naaiatelier zich bevindt.
De eetzaal beneden
Voor bij het avondeten werd er door middel van slowcookers een stoofpot gemaakt. Patatje stoofvlees dus! En zie de drank voorraad! :-p
De werkplek van Jos en mij

Deze ochtend wilde ik beginnen met de Rozy wallet. Een patroon van Serial bagmakers waarvan een Nederlandse vertaling bij K-bas te verkrijgen is.
Van Angela mocht ik een sluiting overnemen die zij bij Ali had besteld... Al kwam ze er achter dat ze de schroefjes vergeten was, dus het eindresultaat volgt later. Leuk project om in elkaar te stikken.
Had thuis al alles geknipt en verstevigd. En met de gebruiksaanwijzing op de Ipad was het goed te doen met zo'n verkouden hoofd. 
En Jos was aan de slag met een shirt voor haar man met daarop het Max Verstappen logo zelf gemaakt, daar kun je mee thuiskomen na zo'n naaiweekend dachten wij!

De wonderclips doen hun werk bij het samenstellen van de Rozy
Ondertussen hier en daar helpende hand uitgestoken met afpassen van jurk bij Nicole en gemaakte bh's bewonderen. En wat technische vragen beantwoorden.
Er hangen al heel wat aan de creatie's "was"lijn

Ons werkplekje
De ruimte gezien vanaf de andere kant.

Wordt vervolgt! Nu duik ik mijn bedje weer in!
1 opmerking:

  1. Wat was het weer een leuk weekend en wat heb je een mooie dingen gemaakt. Vooral de Rozy wallet, zo'n mooi stofje!! Einde van het jaar mogen we weer op 'kamp', ik kijk er nu al naar uit ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat!